Holení pánského rozkroku je trendem doby. Málokdo však ví, jak to provést správně

 Krása 
18. února 2021 16:58 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Holení rozkroku považuje hodně mužů za standard Depositphotos
Holení intimních partií se už dávno netýká jen žen, ale také mužů. Existují v tomto ohledu dva nesmiřitelné tábory. Jedni holení pánského rozkroku odsuzují a považují za nesmysl, pro další je to naprostá samozřejmost. Pokud se už rozhodnete si intimní partie oholit, měli byste vědět, jak na to, abyste se vyhnuli zbytečnému podráždění. Oholený rozkrok plný zanícených vyrážek totiž moc esteticky nepůsobí.

Důvodů, které hodně mužů vede k potřebě holit si rozkrok, je více. Někdo tvrdí, že je to kvůli lepší hygieně, další si chce opticky zvětšit svou chloubu a jiný chce zajistit své partnerce lepší komfort při orálním sexu. Ať už jsou důvody jakkoliv opodstatněné, či nikoliv, aby vyholený mužský rozkrok vypadal dobře, je třeba vědět, jak jej správně oholit. Metod, jak na to, je hned několik.

Depilační vosk či strojek

Kdo chce, může sáhnout po depilačním vosku nebo strojku. Počítejte ale s tím, že jde o značně bolestivou záležitost. V případě vosku, ať už studeného či teplého, nanesete vrstvu na partii, kterou chcete oholit, a pomocí proužku speciální tkaniny pak proti směru růstu chloupků prudce trhnete. Sice se zbavíte chloupků i s kořínky a nebudete muset proceduru absolvovat tak často, jako v případě klasického holení, ale ne každý je bolest ochotný snést. Navíc jde o metodu, po které často zůstává značně podrážděná pokožka. Depilační strojek je ještě bolestivější.

Depilační krém

Podstatně šetrnější jsou depilační krémy. Existují dokonce i produkty určené vyloženě pro muže. Někomu ale přijde práce s depilačními krémy zdlouhavá a dost mužů také kritizuje poměrně krátkou dobu účinku. Někdy musejí vrstvu krému nanášet znovu už za dva dny, pokud touží po perfektně hladké pokožce.

Zastřihovač chloupků

Velmi oblíbenou metodou je použití speciálního zastřihovače chloupků. Řada mužů totiž před dokonale vyholeným rozkrokem dává přednost jen zastřižené verzi. Rozkrok vypadá upraveně, přitom se vyhnete bolestivému podráždění citlivé pokožky i zarůstání chloupků. Při této metodě je důležité co nejvíc vypnout kůži. Někdy je lepší si nejprve delší chloupky zkrátit pomocí ostrých nůžek. Při holení v oblasti penisu a hlavně varlat se vyplatí být opravdu opatrný. Hlavně si dejte pozor na skřípnutí jemné pokožky.

Najděte si také správnou polohu pro práci se zastřihovačem. Pro úpravu podbřišku je nejlepší se natáhnout. Pokud chcete jít s úpravou ještě níž, například do vnitřní strany třísel, je lepší stát. A všechno nejsnáze na dosah je ve dřepu.

Klasický holicí strojek

Asi nejčastěji využívají pánové k úpravě svého rozkroku klasický žiletkový holicí strojek. Ideální jsou strojky s pěti břity, ale zvládnete to i s jinými. Klíčové je, že musejí být břity ostré. Aby se vám tak rychle nezanášely, můžete porost nejprve zkrátit nůžkami. Když si varlata ochladíte studenou vodou, usnadníte si tím práci. Podobnou službu vám udělá i krém na holení, který předem necháte trochu vychladit v ledničce. Někdo místo pěny na holení používá raději kondicionér na vlasy.

Kůži při holení co nejvíce napněte. Chloupky holte po směru růstu. Pokud byste holili chlupy proti směru jejich růstu, měli byste sice dokonaleji hladkou pokožku, ale riskujete bolestivé zarůstání chloupků. Jakmile jste oholení, naneste na oholená místa vodu po holení bez alkoholu. Zajistí zklidnění pokožky, uleví případnému svědění a díky ní předejdete také nevzhledným pupínkům. O tom, jak zjistit, který střih vousů bude slušet právě vám, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47