Několik způsobů, jak zbavit jemných chloupků na obličeji

 Krása 
02. srpna 2021 10:50 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Depilace voskem dráždí pokožku  Depositphotos
Chloupky bohužel rostou po celém těle, výjimku netvoří ani obličej. Mužům vousy nepřekáží, ale ženám chmýří velmi vadí. Většinou nejde o hodně viditelné chloupky, ale z některých úhlů mohou být vidět. V dnešní době si naštěstí můžete vybrat hned z několika způsobů, jak je odstranit.

Chloupky na obličeji se nemusí vyskytovat jen nad horním rtem, ale často několik z nich můžete najít i na bradě nebo tvářích. Pokud vám záleží na vašem vzhledu, pravděpodobně chloupky nejsou vaši dobří přátelé. Najděte vyhovující způsob, jak s nimi zatočit.

Pinzeta

Pinzetu nejspíš vyzkoušela již každá žena. Nejvíce se hodí na trhání obočí či nějakých osamocených chloupků. S pinzetou si můžete vytrhat i chmýří nad horním rtem, ale bude to pracnější. „Pinzetu je lepší použít na menší lokalizované oblasti, kterými jsou obočí nebo brada,“ tvrdí dermatoložka Lavanya Krishnan. Předtím, než si začnete trhat chloupky na obličeji pinzetou, otřete pokožku žínkou namočenou v teplé vodě, abyste ji zjemnily. Kůži napněte a trhejte chloupky vždy pouze po jednom a ve směru jejich růstu.

Cukrová pasta

Nepochybně znáte metodu, při které používáte depilační voskové pásky nebo samotný vosk. Jde o funkční a spolehlivý způsob, jak se zbavit chloupků, ale poněkud invazivní. Dráždí totiž pokožku, která následně zarudne. Namísto vosku vyzkoušejte raději cukrovou pastu, protože se jedná o jemnější metodu.

Cukrová pasta je vyrobena z citronu, vody a cukru. Nahřejete ji na teplotu těla a nanesete na místa, kde vám rostou chloupky. Strhněte ji ve směru růstu chloupků. Cukrová pasta nepřilne k pokožce tolik jako vosk a díky tomu nezpůsobí lámání vlasových folikulů a velké podráždění pokožky.

IPL a laserová epilace

Pokud vám na obličeji rostou výraznější chloupky, zvažte, zda by se vám nevyplatilo si je nechat odstranit na delší dobu. V dnešní době je poměrně oblíbená IPL a laserová epilace. Jde sice o nákladnější metody, ale nebudete již muset zažívat bolestivé odstraňování chloupků. Rozdíl mezi IPL a laserovou epilací je prostý.

IPL světlo zasahuje spodní vrstvu pokožky, čímž dojde k odumření vlasového folikulu. Jde o metodu, která je vhodnější pro světlejší a jemné chloupky. Laser ničí pigmentovou zárodečnou část chloupků, což způsobí rozpad váčku, a poté chloupek vypadne. Laserová epilace zabírá spíše na tmavší a silnější chloupky. Přečtěte si také, jak dát nadobro sbohem zarůstání chloupků na nohách nebo v tříslech.

Zdroj: goodhousekeeping.com, byrdie.com, healthline.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve