Mnoho žen se při péči o své vlasy dopouští stále stejných chyb

 Krása 
22. června 2020 07:51 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Krásné vlasy nejsou samozřejmostí Depositphotos
Která žena netouží po krásných vlasech? Zdravé a krásné vlasy jsou symbolem ženskosti. Snažíte se o své vlasy pečovat co nejlépe, přesto se kýžený efekt nedostavuje? Možná v jejich péči děláte chyby, které jim škodí.

Krásné vlasy nejsou samozřejmostí. Je třeba o ně pravidelně a hlavně správně pečovat. Mnoho žen se ale dopouští stále stejných chyb. Připravili jsme pro vás výčet těch nejčastějších.

Příliš časté mytí

Máte potřebu umýt si každý den vlasy? Pak byste měly vědět, že denním mytím vlasů hřívu zbavujete jejich přirozené bariéry z esenciálních tuků, díky kterým jsou vlasy samy o sobě chráněny proti vlivům z okolí. A i když mají vlasy schopnost narušenou bariéru znovuobnovit, nezvládnou to v několika hodinách. Četnost mytí vlasů záleží na jejich kvalitě, typu apod., ale obecně by se dalo říci, že jednou za dva až tři dny je to ideální.

Šampon stačí

Šampon nestačí! Po umytí vlasů šamponem je důležité nanést kondicionér. Šampon zbaví vlasy nečistot, ale kondicionér jim dá péči, vlasy zatáhne, ošetří a ty pak jsou hebké a odolné vůči poškození. Možná některé z vás napadlo použít tedy 2v1 šampon s kondicionérem, tato volba ale není ta správná. Jejich působení na vlasy je totiž opačné, tedy nemohou společně nanesené dobře fungovat.

Teplota vody

Ani horká, ani studená, ideální je vlažná voda. Příliš horká voda způsobuje vysušení pokožky hlavy a vlasy tím slábnou a třepí se, což narušuje vlasové vlákno. Podle odborníků je nejlepší, když má voda 36,7 stupně Celsia.

Příliš stylingových přípravků

Pokud máte pocit, že čím víc, tím líp, pak jste na omylu. Stylingové přípravky vlasy zatěžují, je tedy potřeba vybírat jen ty, které opravdu potřebujete a jsou pro vlasy lehké, aby je příliš nezatěžovaly.

Pravidelné stříhání

Nepravidelné stříhání má za příčinu beztvaré, unavené a roztřepené vlasy. Navštěvujte svou kadeřnici alespoň jednou za dva měsíce. Záleží ale na více faktorech. Pokud máte přirozené vlasy nezatížené barvami, které nejsou moc suché ani jemné, stačí si ke kadeřnici zajít jednou za šest až osm týdnů na zastřižení konečků. Jinak ale platí, že je vhodné jít ke kadeřníkovi tak za čtyři až pět týdnů.

Správné česání

Vlasy vyčesávejte od konců a postupně postupujte směrem ke kořenům. Vlasy nečsejte hned po umytí, ale vyčkejte, až trochu proschnou, poté můžete pomalu pročesávat. Důležitá je i volba hřebenu, ten by měl být z přírodního materiálu a štětiny ideálně kančí.

Drhnutí ručníkem

Velmi častou chybou je drhnutí vlasů ručníkem ihned po umytí. Vlasy pouze do ručníku vložte a lehce pomačkejte. Pro zbavení vody je nejlepší použít místo ručníku bavlněné tričko.

Špatný způsob fénování i žehlení vlasů

Vlasy nikdy nevysušujte ani nežehlete mokré! Vysoušení začněte, až jsou vlasy vlhké. Hřívu vysušujte pomalu. Pokud chcete přejít k žehlení vlasů, pak se ujistěte, že jsou již suché. O tom, jak zatočit se zplihlými vlasy pomocí obráceného mytí, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47