Pokud chcete, aby vaše vlasy rostly rychleji, podpořte je v tom

 Krása 
28. července 2021 10:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy potřebují výživu i správné zacházení Depositphotos
Možná se vám nelíbí váš aktuální účes, nebo jste se rozhodly změnit image, zkrátka a dobře, potřebujete, aby vaše vlasy rostly co možná nejrychleji. Skutečně růst vlasů lze urychlit, ale musíte vědět, jak na to.

Především musíte vědět, jak vaše vlasy rostou. Růstová fáze začíná ve folikulu a trvá  mezi dvěma až sedmi lety. Tento proces je řízen genetikou a komplexní rovnováhou hormonů a obecnými zdravotními faktory. Když tento cyklus skončí, nastane krátká přechodová fáze, která trvá dva až tři týdny, během níž se vlasy oddělí od přívodu krve ve spodní části folikulu a posléze vstoupí do klidové fáze. V ten okamžik se de facto odpočívající vlasy začínají mísit s těmi novými.

Jak urychlíte růst vlasů?

Neexistuje na to nějaký konkrétní kosmetický přípravek, díky kterému vám přes noc vlasy povyrostou o několik centimetrů. Ve skutečnosti jde o soubor správného zacházení s vlasy. Jedině tak totiž budou zdravé a budou růst.

Především s vlasy musíte správně zacházet. To znamená hlavně používat pravidelně kondicionér, vyzkoušet můžete i přírodní produkty na vlasy, které neobsahují chemii, snížíte používaní vlasových žehliček a fénů na nejnižší možnou míru a vlasy budete kartáčovat, abyste je nepoškozovaly nevhodným hřebenem.

No a pak je tu tolik neoblíbený zdravý životní styl, tedy dobrý spánek, zdravá strava a co nejméně stresu. Vědecké studie už totiž dávno prokázaly, že to všechno kvalitu vlasů ovlivňuje.

Vlasy stříhejte tak často, jak jste zvyklé

Vlasy rostou každý měsíc asi o dva a půl centimetru, tedy asi patnáct centimetrů ročně. Možná si říkáte, že byste je měly přestat stříhat. Ale opak je pravdou. Vaše kadeřnice vám odstraní jen poškozené konečky, takže zase o tolik délky nepřijdete a navíc tím zabráníte poškození celého vlasu. Protože poškození postupuje právě od konců nahoru po délce vlasu.

Správná strava je důležitá

"Zdravá strava se spoustou bílkovin a komplexních sacharidů je zásadní pro udržení dobrého růstového cyklu,“ říká tricholožka Anabel Kingsley. "Jezte ryby, vejce, libové maso, luštěniny, quinou, hnědou rýži a oves.“ Důležité jsou rovněž správné hladiny železa nebo zinku, protože oba jsou pro vlasy nezbytné.

Vlasům rovněž můžete dodat nějaké ty proteiny navíc. A tady už svoji úlohu sehrávají konkrétní vlasové produkty, tedy proteinové šampony či kondicionéry nebo samotřejmě také proteinové masky. Důvod je jednoduchý. Vlasy tvoří vlákna keratinu, což je druh proteinu. Dále čtěte: Za tvorbou akné stojí často některé potraviny. Odbornice radí, kterým je lepší se vyhnout.

Zdroj: femina.comredonline.co.uk.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47