Zdravě jíst můžete i bez vaření. Zde jsou nápady, jak na to

 Ostatní 
22. července 2021 07:48 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jíst zdravě bez domácího vaření je dnes snadnější Depositphotos
Zdravé stravování je pro naše celkové zdraví velmi důležité. Ale co když nesnášíme vaření, nebo na něj nemáme čas nebo to zkrátka neumíme a ani umět nechceme? Dnes už lze naštěstí jíst zdravě i bez vaření.

Jíst zdravě bez hodin strávených v kuchyni je sice možné, ale je nutné se držet hned několika regulí. Které to jsou?

Jednosložkové jídlo

Jablko denně například nabízí důležité živiny, jako je vláknina, kvercetin a pektin. Každé zdravé jídlo, ať už je to ovoce, zelenina, ořech nebo bílkovina, lze obecně považovat za zdravé. Je to proto, že věci, díky nimž jsou potraviny nezdravé, jsou to, co jim při zpracování děláme, nikoli stav původních surovin.


Zdravé ingredience

Obvykle bývala celá řada předpracovaných potravin naplněna chemikáliemi, které udržovaly čerstvost nebo pro chuť, nyní jsou už k dispozici také čerstvé ingredience, které vám usnadní zdravé a chutné stravování. Například vařená zrna, která stačí pouze ohřát, různé zeleninové saláty nebo dokonce vejce, která jsou již vařená natvrdo.

Připravená jídla

Rozhodně zde není řeč o těch ze supermarketů. Zcela jistě okolo sebe najdete dostatek poskytovatelů připravené zdravé stravy, kteří jsou zaměření na jídla ze zdravých ingrediencí. Například teplé a studené bary v obchodech se zdravou výživou nabízejí kromě cenově dostupných salátů a vařených vegetariánských jídel i cenově dostupné možnosti pro všechny od organického kuřecího masa až po připravené večeře. Jsou také ideálním místem ke koupi jednosložkových produktů nebo proteinových svačinek. 

Chcete-li jíst zdravé jídlo, třeba dovezené z nějaké restaurace, vyberte si zeleninová jídla s minimem omáček, pokud možno s vysoce kvalitními bílkovinami a obsahem sodíku.

Předefinujte svůj jídelníček

Jako jídlo pravidelně můžete jíst také sýry, krekry, ovoce a ořechy. Vše si ale pečlivě vyskládejte na talíř, abyste viděli, co a kolik doopravdy sníte, když si zrovna nekoupíte cestou z práce žádné připravené jídlo, nebo si nechcete nic objednat domů.

Zdravé stravování, bohaté na všechny důležité živiny, které naše tělo potřebuje, je tedy možné i bez každodenního vaření. Jde to, ale jen se změnou vašich vlastních stravovacích návyků. Dále čtěte: Volumetrická strava funguje na jednoduchých pravidlech. Je snadné ji dodržovat a přináší skvělé výsledky.

Zdroj: Byrdie

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve