Vlasy v létě potřebují extra hydrataci. Ničí je slunce i voda

 Krása 
17. července 2021 15:38 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Letní měsíce jsou pro vlasy velmi náročným obdobím Depositphotos
Léto bývá pro vlasy náročné. Nesvědčí jim totiž ani UV záření, ani chlor v bazénové vodě a dokonce ani mořská voda, díky čemuž se stávají křehkými a vysušenými. Proto je nutné se o vlasy v létě starat správným způsobem.

Je dobré vědět, že vlasy, respektive jejich hydratace závisí na stavu pokožky hlavy. Jinými slovy kožní maz na pokožce hlavy je takovým přírodním kondicionérem a zadržuje vlhkost. A to je složité hlavně u vlnitých vlasů, které v létě opravdu potřebují extra péči.

Jak v létě poznáte dehydrované vlasy

Vlasy s jemnou strukturou jsou na dotek drsné a křehké a mohou i krepatět. Vlnité vlasy podléhají dokonce velkému krepatění, zejména v horkých a vlhkých podmínkách, kdy jsou prameny porézní a vlhkost se odpařuje. Mohou se dokonce i lámat a vážné poškození může vést i k tomu, že je bude velmi obtížné upravit.

Vlasům samozřejmě v létě můžeme pomoci tím, že je nebudeme tepelně upravovat, takže všechny žehličky a kulmy necháme během horkých měsíců v šuplíku. Dobré je se rovněž vyhýbat všem vlasovým produktům, které obsahují solné přísady. V létě se totiž hlava více potí a pot je slaný, takže pokožka pod vlasy už tak má soli víc než dost.

Jak v létě vlasy hydratovat

Základem jsou hydratující šampony a vlasové oleje. Chce to tedy nějaký šampon se zvlhčovačem a pokud jsou vaše vlasy opravdu přesušené, používejte pro úpravu umytých vlasů ještě oleje.

Je rovněž důležité, jak důkladně si vlasy myjete. Bez ohledu na typ vlasů se totiž může v létě na pokožce hlavy nahromadit více mazu než jindy, zejména díky tomu, jak se více potíme. Proto je důležité šampon prsty opravdu dostat na pokožku a pořádně jej do ní vmasírovat.

„Když se potíte, ujistěte se, že šamponujete, protože vaše vlasy budou velmi dehydratované, pokud se tak nestane.“ Další profesionální tip? Pokud máte chemicky ošetřené vlasy, používejte hned dva různé šampony, hydratační a proteinový.

Kondicionování je důležité jak ve sprše, tak i později pro ty, kdo mají opravdu kudrnaté vlasy. Právě samotné kudrliny totiž obvykle brání tomu, aby se potřebné živiny dostaly do celé délky vlasů, proto jsou pro ně kondicionéry obzvlášť důležité. Ideálně vyzkoušejte nějaký kondicionér s přírodními látkami a oleji, který vašim vysušeným vlasům dodá ty správné živiny. Dále čtěte: Zbavit se laku na nehtech je možné i bez odlakovače. Tady je několik rad, jak na to.

Zdroj: Sitting PrettyMartha Stewart.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47