Zbavit se laku na nehtech je možné i bez odlakovače. Tady je několik rad, jak na to

 Krása 
13. července 2021 17:50 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odlakovače obsahují příliš chemie, neničte si jimi nehty Depositphotos
Došel vám odlakovač a ve vaší drogerii za rohem je zavřeno? Nebo si už prostě jen nechcete ničit nehty spoustou chemikálií, protože co si budeme povídat, laky na nehty jsou už samy o sobě chemické dost. Zkrátka zbavit se laku na nehtech jde i bez odlakovače.

Takže pokud chcete vyčistit nehty od starého laku bez použití běžného odlakovače, je to možné a dokonce existuje hned několik metod, jak na to.

Alkohol nebo dezinfekce

Opravdu stačí trocha alkoholu nebo dezinfekčního prostředku s alkoholem a lak na nehty bude za chvíli pryč. Naneste trochu alkoholu na vatový tampon a přiložte jej na nehet a nechte působit asi deset vteřin, popřípadě můžete vatovým tamponem po nehtu přejíždět.

Můžete použít i svůj parfém, pokud obsahuje alkohol, ale protože v parfémech je jen malé množství alkoholu, vypotřebujete poměrně velké množství parfému, což určitě není ta nejsprávnější cesta.

Ocet a pomerančový džus

Když smícháte pomerančový džus s bílým octem, dostanete skvělou náhradu za chemický odlakovač. Stačí odměřit stejné množství džusu a octa a samozřejmě promíchat. Následně opět použijte vatový tampon, namočte jej do směsi a zhruba deset vteřin nechte působit na nehet.

Citrony

Citronem lze vyčistit spoustu věcí, tak proč ne i nehty od laku. Čistý citron může také odstranit lak na nehty. Položte si na nehty plátek nebo vymačkanou citronovou šťávu a počkejte, dokud lak na nehtu nezměkne a následně jej setřete.


Lak na vlasy

O tom, že lak na vlasy odstraní lak z nehtů, se mluví dlouho a je to skutečně pravda. Musíte mít ale aerosolový lak na vlasy. Ten nastříkáte na vatový tampon nebo kus vaty a obalíte si jím nehet.

Sójové odlakovače

Sója je v poslední době velmi oblíbenou přísadou do neacetátových odlakovačů. Fungují prakticky stejně jako chemické odlakovače, jenom to trvá o něco déle, než lak na nehtech povolí. Někteří odborníci uvádějí až 45 vteřin, než se vám podaří lak z nehtů odstranit. Ale to je skutečně malá daň za zdravější nehty.

Po odstranění laku vámi vybranou metodou nezapomeňte na nezbytnou péči o nehty. Zejména proto, že většinou jsou nehty i kůže okolo dehydrované. Proto pravidelně používejte kutikulový olej k opětovnému zvlhčení nehtů, kůžiček a okolní pokožky. Dále čtěte: Proč je veganský lak na nehty lepší a jak s ním zvládnete manikúru.

Zdroj info: Martha Stewart.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve