Vyzkoušejte murumuru máslo. Dokáže skvěle zhydratovat vaši pokožku

 Krása 
01. července 2021 09:14 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Máslo z amazonské palmy je nejlepším zvlhčovadlem ze všech Depositphotos
Ošetřit pokožku krémem, máslem nebo olejem, když je ještě vlhká, je to nejlepší, co pro ni můžete udělat. Každá máme svůj oblíbený přípravek, nicméně která už vyzkoušela máslo murumuru? Přitom je to to nejlepší zvlhčovadlo ze všech.

Ještě jste o murumuru neslyšely? A to je přitom nejlépe hodnocené ze všech těch doporučovaných, mezi nimiž samozřejmě nechybí bambucké máslo, kokosový olej a řada dalších.

Co tedy je murumuru máslo

Murumuru máslo pochází z ořechů murumuru, které rostou na stromech astrocaryum murumuru, respektive palmách v Amazonii. "Murumuru máslo je bohaté na mastné kyseliny, včetně kyseliny laurové a kyseliny myristové, které pomáhají podporovat přirozenou bariéru pokožky a zabraňují ztrátě vlhkosti," vysvětluje newyorská dermatoložka Marisa Garshick.

Díky svým schopnostem je rovněž murumuru máslo skvělé pro suché vlasy. Pro pokožku je ale hluboce hydratační, uklidňující a působí rovněž protizánětlivě.

A proč je murumuru máslo tak speciální? Protože většina másel, krémů a olejů ucpává póry. A to murumuru nedělá. Naopak skvěle hydratuje suchou i citlivou pokožku, aniž by to vyvolávalo podráždění či vyrážky. Navíc díky své protizánětlivé povaze může být máslo murumuru velmi přínosné pro všechny, kdo trpí ekzémy nebo jinými kožními problémy.

Nicméně máslo murumuru by mělo být používáno s opatrností u lidí s pokožkou náchylnou k akné.

Jak máslo murumuru používat

Murumuru máslo nemá žádná omezení v používání. Ideální tedy je jej používat stejně, jako dosud používáte jiné hydratační prostředky na tělo. Tedy jakmile se osprchujete a vaše pokožka je ještě vlhká, aplikujte murumuru máslo.

Produktů s murumuru máslem je k dispozici víc než dost. Obvykle jej seženete v typických kelímcích, v nichž se tělová másla prodávají. Pokud si dáte trochu více práce s hledáním v on-line obchodech s kosmetikou, najdete ovšem třeba i murumuru krém na ruce a dokonce i murumuru ve formě gelu. Dále čtěte: Co dělat, když váš účes ničí vlhkost. Londýnská kadeřnice radí ženám.

Zdroj: Love Beauty and PlanetByrdie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008