Trendy v barvení vlasů. Bronde, babylights či contouring

 Krása 
09. června 2021 08:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V módě jsou přirozené barvy vlasů Depositphotos
Jestliže chcete držet krok s módními trendy, měly byste vědět, jaké techniky letos frčí v barvení vlasů. Ať už zvolíte bronde, babylights či contouring, jedno mají společné - vlasy působí velmi přirozeně.

Přirozená krása je opět v kurzu a odpovídají tomu i metody barvení vlasů. O slovo se hlásí zejména styl bronde, babylights a contouring.

Bronde

Bronde je v podstatě podmanivý mix blond a hnědých odstínů, jehož kouzlo mimo jiné spočívá v univerzálnosti. Sluší totiž každé ženě, ať už má tmavší, nebo naopak světlejší barvu pleti. Nejlépe však bronde barva padne ženám s kaštanovými vlasy. A také brunetkám, které chtějí podtrhnout a rozjasnit svůj vzhled bez drastické změny přirozené barvy vlasů. Díky této metodě vypadá hříva jako sluncem políbená.

„Brond není barva, kterou si lze vytvořit doma, je to umělecké dílo které vyžaduje ruku zkušeného profesionálního koloristy. Pro vytvoření  tohoto efektu si musíte u svého kadeřníka udělat časovou rezervu a počítat i s vyšší cenou. Výsledkem je sexy plážový look, kterému nechybí rafinovanost a originalita,“ podotkla známá kadeřnice Andrea Josková.

Základní barvou pro tento trendy účes je buď plavá nebo hnědá a tolik vyhledávaný sluneční jas se do vlasů dostane díky jemným pramínkům: blondýnkám se přidají hnědé akcenty a brunetkám naopak blond melíry. Čím více odstínů těchto dvou barev se použije, tím elegantnější a přirozenější bude výsledek.

Babylights

Babylights je nová technika barvení melírů, která vytváří přirozené a jemné proužky, které jsou pěkně vystínované od hlavy. Poměr světlejších i tmavších vlasů je stejný, žádný odstín nepřevažuje. Barvení sice trvá dvojnásobně dlouho než klasické melírování, ale výsledek stojí opravdu za to. Obrovkou výhodou je, že technika babylights vypadá jako nová klidně i 12 týdnů.

A proč název babylights? Protože budete mít na hlavě velmi jemné barevné odlesky připomínající dětské vlásky. „Tento trend v barvení vlasů oživí účes a dokáže výrazně omladit,“ doplnila Josková. Babylights neboli technika jemného stínovaní blond odstínů působí velmi přirozeně a zároveň dokáže účes ovzláštnit.

Contouring

Že se dá obličej proměnit pomocí konturování, není nic nového. Ale tvář lze proměnit také díky konturování vlasů. Jde v podstatě o práci se světlejšími a tmavšími odstíny vlasů, což umožní zjemnit či zvýraznit rysy obličeje. „Pomocí techniky je možné obličej opticky zúžit či naopak rozšířit,“ konstatoval slavný kadeřník Marc Trinder.

Tomuto trendu už podlehly mnohé celebrity jako Drew Barrymore nebo Scarlett Johansson. „Conturing dodává účesu hloubku, rozjasňuje, opticky prodlužuje a pomáhá dotvarovat nerovnosti v obličeji,“ vysvětlila Josková.

Pokud máte obličej například ve tvaru obdélníku, kterému chybí měkké zaoblené linie, vylepší váš vzhled jednoduché pravidlo - tmavá nahoře, světlá dole. Pro čtvercový obličej je charakteristická čtvercová brada, silný krk a výrazná čelist. „Výraznou čelist lze potlačit a zjemnit díky efektu stínů v koncích vlasů. Tmavší tóny se táhnou přes spánky a krk, což zjemňuje bradu a zužuje krk. Na vrch hlavy a na konce vlasů se zase hodí světlejší odstíny, které krásně zjemní rysy tváře,“ prozradil fintu konturování vlasů kadeřník Michal Zelenka. Dámám s výraznou špičatou bradou zase radí nechat vlasy delší a prosvětlit je hlavně v délkách, obličej pak bude působit zaobleněji. Ostrou bradu zakryje nenápadné vrstvení. O tom, jak správně pečovat o barvené vlasy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?