Zaostřeno na manikúru aneb jaký tvar nehtů vám bude nejvíce slušet

 Krása 
07. června 2021 08:32 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ideální tvar nehtů opticky prodlouží nebo zkrátí prsty Depositphotos
Správně zvolený tvar nehtů dokáže doslova divy. Nejenže bude finální manikúra vypadat lépe, ale také může pomoci k optickému prodloužení či zkrácení prstů. V tomto článku zjistíte, jaký je váš ideální tvar nehtů.

Abyste správně určili, jaký tvar nehtů je pro vás ideální, musíte vzít v úvahu hned několik faktorů. V prvé řadě je to kvalita nehtů spolu s délkou i šířkou prstů. Dále byste se měli podívat na to, jaký máte tvar nehtového lůžka. Nakonec je potřeba zvážit životní styl, a to v tom ohledu, zda byste například s dlouhými nehty zvládaly všechny vaše koníčky i práci.

Běžně se rozlišují 4 základní tvary nehtů, a to krátký zakulacený, hranatý, oválný a tvar připomínající mandli.

Tvar mandle

Tento tvar je nejspíš tím nejoblíbenějším, a to z toho důvodu, že je považován za nejvíce elegantní. Navíc, mandlovitý tvar nehtů, ať už delší nebo kratší, opticky prodlouží vaše prsty, což je často žádoucí. A jak tohoto tvaru docílit? Zapilujte či zastřihněte nehet do jemné špičky jakou má oříšek mandle.

Krátký zakulacený tvar

Krátké a zakulacené nehty jsou ideální pro manuálně pracující, kdy jsou dlouhé nehty spíše ke škodě než užitku. Stejně tak by tento tvar nehtů měli volit ti, kteří mají velmi dlouhé štíhlé prsty, neboť je to opticky zkrátí. Tvaru docílíte velmi jednoduše, a to tak, že nehty zkrátíte rovnoměrně do kulata po jejich celé délce. Poté zapilujte.

Oválný tvar

Oválné nehty jsou poměrně univerzální. Jsou vhodné pro ty, kteří nechtějí mít vyloženě nehty do špičky, ale ani do kulata. Z toho důvodu tento tvar sedne téměř každému. Navíc je výhodou, že vypadá elegantně i trendy. Tak jako tomu bylo u nehtů ve tvaru mandle, i zde je možné zastřihnout do libovolné délky.

Hranatý tvar

Posledním běžným tvarem nehtů je takzvaný hranatý. Tento tvar nehtů však není vhodný pro všechny. Volit by jej měli ti, kteří mají tenké prsty a úzké nehty. V tom případě bude hranatý tvar vypadat velmi elegantně. Jak tohoto tvaru dosáhnout? Nůžkami zastřihněte nehty do rovna a poté pilníkem lehce zaoblete hrany.

V případě, že máte nehty slabé nebo vám špatně rostou, nezoufejte, i tak můžete mít vysněný tvar nehtů. Šikovná manikérka vám je snadno vymodeluje. Dále čtěte: Levandule je velmi prospěšná bylina. Pomůže s nespavostí, akné i dýchacími problémy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47