Neotřelé nehty. Zkuste metodu ombré nebo babyboomer

 Krása 
26. května 2021 14:45 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Babyboomer vypadá na nehtech velmi něžně Depositphotos
Pěstěné nehty sluší každé ženě. Pokud vás jednobarevné nehty už nudí a po nalepovacích ornamentech či kamíncích netoužíte, vyzkoušejte metodu ombré nebo babyboomer. Obě tyto specifické úpravy mohou vypadat něžně, hravě i sexy.

Obě metody jsou si v zásadě velmi podobné. Ombré efekt spočívá v tom, že nehty vystínujete s pozvolnými přechody jednotlivých barev. Z ombré pak vznikl babyboomer, který se vyhranil svou barevnou kombinací, kdy jemná růžová barva u lůžka nehtu přechází v koncích v sytě bílou. A proč tato metoda nese název babybomer? Je  inspirována generací Baby boomers, kterou tvořily ženy narozené po válce mezi 40. až 60. léty, které si velmi zakládaly na upravených a elegantních nehtech.

Babyboomer

Jestliže máte rády nenápadný styl, bude pro vás metoda babyboomer jako stvořená. Jde o velmi vkusný a elegantní způsob manikúry, který má kořeny v oblíbené decentní francouzské manikúře. Na rozdíl od ní je ale modeláž podstatně složitější a náročnější na tvoření. Zjednodušeně se dá říct, že výsledek vypadá jako francouzská úprava, ale do ztracena, bez ostrých přechodů.

Tvořit se dá jak z obyčejného laku, tak i gel laku a babyboomer vypadá dobře i na akrylových nehtech. I když práce s obyčejným lakem je zřejmě nejsnazší, je třeba počítat s tím, že takovýto lak nevydrží moc dlouho hezký a brzy může vzít vaše snažení za své.

V prvé řadě si pořiďte speciální ombré houbičku a obrňte se trpělivostí. Na dokonale vytvarovaný a připravený nehet naneste nejprve lak v nude odstínu. Díky němu budou mít nehty pěkně ucelený vzhled. Na houbičku pak naneste dva různé odstíny (růžový a bílý) tak, aby dole byl tmavší odstín a směrem ke špičce nehtu světlejší, tedy bílý. Houbičku otiskněte na nehet a nechejte zaschnout. Vytvořte takto dvě až tři vrstvy. Nakonec své dílo přetřete bezbarvým lakem. Podobným způsobem se postupuje i v případě odolnějších gel laků. Každou vrstvu v tomto případě nechejte vytvrdnout v UV či LED lampě. Při práci oceníte také chránič nehtové kůžičky, který na závěr jednoduše sloupnete.

Tip: Kdo chce, může si ještě kromě houbičky vypomoci štětečkem. Pomocí něj lze jednotlivé barvy zvýraznit a doupravit dle představ. Práce se štětečkem už ale vyžaduje více cviku.

Ombré

Efekt ombré vytvoříte stejně jako v případě babyboomer, jen s tím rozdílem, že můžete volit odvážnější barevné kombinace. Zajímavě vypadají varianty dvou barev, kdy jedna je jen o něco málo tmavší či světlejší, ale klidně můžete zvolit i hravou formu vytvořenou ze dvou či více pastelových odstínů. Je to jen na vás. K dostání jsou i celé kompletní sady určené k ombré zdobení nehtů. Pokud si však na tento styl netroufnete samy, obraťte se na profesionální manikérku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve