Oplácaný obličej bude minulostí. Stačí udělat pár změn a můžete jej zeštíhlit

 Krása 
17. května 2021 09:57 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Problémem bývá často zadržování vody Pixabay
Máte celkem ucházející postavu, ale vadí vám váš oplácaný obličej? Ten v posilovně opravdu vypracovat nejde. Stačí však udělat pár změn a můžete jej skutečně zeštíhlit.

Kdo má nadváhu, musí počítat s tím, že to bude znát i v obličeji. Ale existují typy lidí, jenž mají postavu v normálu, a přesto mají obličej baculatý jak barokní andělíček. Tady existuje jedna rada: radikálně změnit jídelníček.

Hlavně hydratovat

Zkuste si někdy spočítat, kolik za den vypijete tekutin. Do tohoto výčtu se nepočítá alkohol, káva, čaj a ani slazené limonády. Právě nedostatek tekutin nebo jejich nepravidelný příjem může způsobit, že si tělo začne dělat zásoby na horší časy a ukládat vodu tam, kde to uzná za vhodné. Tedy i do obličeje. Dejte tělu signál, že není třeba se ničeho bát, a alespoň týden dostatečně pijte. Ideálně obyčejnou vodu, třeba s citronem nebo okurkou, přidat můžete i různé bylinkové čisticí čaje. Ty vám pomohou z těla vyplavit toxiny. 

Vysadit sůl

Sůl je pro tělo potřebná, ale pokud je jí moc, tělo reaguje opět zadržováním vody. Denní dávka soli by neměla překročit 5 g. A pozor, to, že málo solíte, neznamená, že nepřijímáte i tak příliš mnoho soli. Zaměřte se někdy na etikety kupovaných potravin. Budete překvapeni, kolik soli se ukrývá například i v obyčejných sladkých sušenkách. 

Omezte mléko a lepek 

Pokud máte nateklý obličej, zkuste vysadit sóju, kukuřici, lepek a také mléčné výrobky.  Zvláště ty doslazované, které v sobě skrývají spoustu jednoduchých cukrů. Tuk se totiž snadno ukládá nejenom v okolí stehen a břicha, ale také na tvářích. Naopak hubnutí podporují potraviny bohaté na draslík a vápník. K nim patří banány, švestky, meruňky, vlašské ořechy, zázvor, cuketa, kokos či řepa.

Vytvarování cvičením

Určitě jste už někde zaznamenali, že eixstuje takzvaná obličejová gymnastika. Díky ní sice nezhubnete, ale můžete posílit celou řadu obličejových svalů, které vám pomohou obličej opticky zeštíhlit tím, že bude vytvarovaný. Zkuste pár cviků, které jsme psali zde. A hlavně nezapomeňte na pravidelnost. Jinak se výsledky nedostaví. 

Lymfatická masáž

V celém našem těle, stejně tak i ve tváři, proudí lymfatická tekutina. Pokud je někde zanesena lymfatická cesta, pak může docházet k natékání části těla. A to platí i v případě obličeje. Zkuste každý večer bříšky prstů nebo pomocí masážních válečků promasírovat obličej. Tím jej prokrvíte a odstraníte i šupinky nadbytečné kůže.  Nezapomeňte ani na místa pod čelistí, kde se lymfatické uzliny nacházejí. Stačí čtvrthodinka denně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve