Tipy, jak připravit pokožku na slunce, aby vám opálení v létě dlouho vydrželo

 Krása 
23. května 2021 09:37 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak dosáhnout krásného a zdravého opálení Depositphotos
Aby se pokožka opalovala rovnoměrně a vypadala zdravě, je potřeba ji na sluníčko náležitě připravit. To však nemluvíme o krému na a po opalování, které jsou nutným základem. Ukážeme si, jak o pokožku těla před odjezdem na dovolenou pečovat.

Mnoho z nás má představu, že veškerá péče v rámci slunění spočívá v pořízení krému na opalování a po opalování. To je však omyl. Krémy s ochranou proti UV záření jsou během pobytu na slunci samozřejmě naprostým základem, nutností. I pokud se opalujete hezky, rovnou do hněda, použijte krém s UV faktorem, v opačném případě podporujete předčasné stárnutí pleti.

Jemná pokožka na dotek

Před samotným opalováním je nutné na sluníčko pokožku připravit a zbavit ji veškerých odumřelých buněk. Když tento krok nezanedbáte, budete se moci těšit z opalování, které déle vydrží a bude navíc rovnoměrné. Další podstatnou věcí je hydratace pokožky, na kterou při opalování stále myslete.

Jak toho docílit? Na odumřelé kožní buňky jsou naprosto skvělé tělové či pleťové peelingy. Pokud nemáte problematickou pokožku, sáhněte raději po jemnějším peelingu, například s rýžovými nebo kávovými zrnky. Peeling však vždy vmasírujte jen velmi jemně do pokožky, nikdy netlačte a peelingem pokožku nedrhněte.

Enzymové peelingy

Jednou za čas vsaďte na tzv. enzymové peelingy, které po několika minutách působení pokožku dokonale vyhladí, zjemní, čistí, sjednotí a odstraní všechny odumřelé buňky. Dejte si však pozor, pokud máte velmi citlivou pleť. V tomto případě si aplikujte enzymový peeling na kousíček pleti a uvidíte, zda se nedostaví žádná alergická reakce.
Po aplikaci všech typů peelingů nezapomeňte pokožce dopřát pořádnou dávku hydratace v podobě výživného krému. Na tento krok rozhodně neopomeňte.

Čtyř týdenní cyklus obnovy pleti

Peelingy je vhodné používat na týdenní bázi. Je to z toho důvodu, že se pokožka každým dnem obnovuje a za 28 dní se obnoví kompletně. Pokud nebudeme pravidelně odstraňovat odumřelé buňky, tak se může stát, že bude pokožka mírně flekatá, tedy nerovnoměrně opálená.

Nechte pokožku nejprve na slunce zvyknout

Sluníčko v České republice rozhodně nesvítí v takové intenzitě jako ve Středomoří či jiných přímořských destinacích. Proto je doporučováno jít na opalování pozvolna. První dny se opalujte ideálně v ranních a pozdních odpoledních hodinách. V každém případě se vyhněte přímému polednímu slunci. Faktor opalovací krému volte podle typu vaší pokožky, a také, do jaké destinace vyrážíte. Dále čtěte: Krásné a štíhlé nohy do léta aneb Jak co nejrychleji zhubnout tuk na nohách.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum