Lesk na rty nemusí sloužit jen pro zářivý úsměv. Můžete ho použít i netradičně

 Krása 
02. července 2018 11:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lesk na rty může nahradit i make-up Shutterstock
Lesk na rty si většina žen pořizuje k jednomu jedinému účelu - dodat svým rtům zářivý lesk. Jenže lesk toho dokáže podstatně více a v případě nouze si pomocí něj můžete vytvořit téměř celý make-up.

Když lesky na rty spatřily v 70. letech světlo světa, byly proti těm dnešním daleko více těžké a lepkavé. Přesto si už tenkrát našly své příznivkyně. Díky vývoji se dnes z lesků na rty stal nepostradatelný pomocník, který nechybí snad v žádné dámské kabelce či kosmetické výbavě.

Moderní lesky na rty se snadno nanášejí, hýří barvami a mnohé vaše rty ochrání i před slunečními paprsky. A pokud jste si myslely, že vám lesk na rty poslouží jen k zářivému úsměvu, vyvedeme vás z omylu. Tuto kosmetickou pomůcku lze totiž použít i úplně jinak. Nezajistí vám sice plnohodnotný make-up, ale v případě nouze zastane na vaší tváři hodně práce.

Rozjasňovač

Prstem naťukejte trochu lesku pod nadočnicový oblouk a lícní kosti, aby ihned vznikl zářivý a lesklý rozjasňující efekt. Jako náhrada rozjasňovače je nejvhodnější vysoce lesklý světlý nebo třpytivý lesk.

Tvářenka

Lesk snadno proměníte v krémovou tvářenku. Lehce ho přitiskněte a vklepejte do jablíček tváří, aby vzniklo svěží projasnění. Pamatujte však, že méně je více! Díky složení lesku je snadné to s aplikací přehnat, buďte tedy opatrné. Pro nejlepší efekt si vyberte růžový nebo broskvový odstín.

Lesklá víčka

Trochu lesku na očních víčkách, to je hravý trik, který vykouzlí trendy mokrý efekt. Jednoduše ho naťukejte prstem na víčka. S aplikací to však opět nepřehánějte – pleť kolem očí je velmi citlivá.

Jak vybrat správnou barvu lesku

Ke každému typu pleti ladí trochu jiné odstíny lesku na rty. Naštěstí nejde o žádnou velkou vědu.

Pokud máte tmavší a opálenou pleť, vynikne na vašich rtech hlavně lesk na rty v barvě pomeranče, korálu či meruňky.

Světlým typům pak padnou světle růžové a béžové odstíny.

Barvu lesku můžete vybírat také podle toho, jakého stylu make-upu chcete dosáhnout. Naturální efekt vám zajistí průzračný lesk na rty. Pro večerní make-up se hodí maximální lesk a diamantové částečky. Pokud chcete dosáhnout glamour efektu, zkombinujte světlé odstíny růžové a fialové. Vinyl efektu pro změnu dosáhnete tehdy, když si vyberte lesk s větším obsahem pigmentu, jako je například bordó barva, a naneste hned několik vrstev. Pro odvážný make-up vyzkoušejte kombinaci dvou odstínů - třeba růžovou na spodní ret a oranžovou na tu horní.

A pokud se vám nechce za lesky na rty utrácet v obchodě peníze, můžete si doma vyrobit své vlastní. O tom, jak na to, jsme psali v článku zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47