Nasaďte růžovou vodu jako prevenci lupů a hydrataci vlasů

 Krása 
24. května 2021 17:16 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Růžová voda pomůže i proti krepatění vlasů Depositphotos
Růžová voda je po staletí součástí různých kosmetických rutin. Původem z Íránu se rosa damascena neboli růže damašská pěstuje pro své éterické oleje, a to už od 7. století našeho letopočtu.

Díky svým antioxidačním vlastnostem si růžová voda v poslední době získala popularitu v péči o pleť. Studie prokázaly, že výtažky z růžové vody mohou mít protizánětlivé účinky a mohou pomoci předcházet stárnutí. A v poslední době se začala používat i v péči o pokožku hlavy a vlasy.

Výhody růžové vody pro hlavu a vlasy

Lokální aplikace růžové vody může mít pro vlasy a pokožku hlavy mnoho výhod. Mírně svíravá růžová voda může zabránit nadměrné produkci oleje na pokožce hlavy. A prostředí mastné pokožky hlavy může vést k lupům a dalším problémům s vlasy způsobenými nevyváženou pokožkou. Růžová voda dále obsahuje vitaminy A, B3, C a E a bylo prokázáno, že zabraňuje zánětu. Dermatoložka Shari Sperling poznamenává, že "protizánětlivé vlastnosti růžové vody mohou dokonce pomoci při stavech, jako je ekzém a psoriáza pokožky hlavy."

Růžová voda rovněž funguje skvěle jako zvlhčovač bojující proti krepatění vlasů. Může totiž poskytnout hydrataci suchým a nebo kudrnatým vlasům. Sperling tvrdí, že lidé s kudrnatými vlasy často používají růžovou vodu k boji proti krepatění a zvýšení lesku.
Růžová voda rovněž může zmírnit vypadávání vlasů, a to pro své protizánětlivé vlastnosti. V pokožce dokáže vytvořit takové prostředí, aby vlasy mohly normálně růst.

Jak používat růžovou vodu na vlasy

Růžovou vodu lze aplikovat přímo na vlasy a pokožku hlavy, aby byl její účinek co největší. Sperling doporučuje nanášet růžovou vodu na vlasy i pokožku hlavy pro co největší výsledky. A i když je k dispozici mnoho produktů z růžové vody, které lze použít na pokožku a vlasy, můžete si také snadno vyrobit vlastní růžovou vodu doma.

Tu vyrobíte tak, že namočíte organické okvětní lístky růží do vařené destilované vody, abyste zachytili jejich olej a esence. Ani prodávanou, ani doma vyrobenou růžovou vodu ale nepoužívejte vícekrát než dva až třikrát týdně.

Aplikovat ji můžete následujícími způsoby. Tím prvním je aplikace po umytí vlasů šamponem a ošetření kondicionérem. Nechte růžovou vodu zhruba dvacet minut působit a pak opláchněte.

Můžete ji ovšem také přidat do svého šamponu nebo kondicionéru, nebo můžete koupit takové přípravky, které již růžovou vodu obsahují.

Pokud ovšem chcete růžovou vodou vyřešit problémy s lupy, postup musíte otočit. To znamená, že nejprve ošetříte vlasy růžovou vodou, kterou necháte působit, a následně si umyjete vlasy šamponem a ošetříte kondicionérem. Dále čtěte: Chcete-li mít krásné a zdravé vlasy, vsaďte na med.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008