Pokud neúspěšně bojujete proti akné, pravděpodobně děláte několik zbytečných a častých chyb

 Krása 
26. května 2021 09:59 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nevzdávejte boj s akné a hledejte příčiny jeho tvorby Depositphotos
Trápí vás tvorba akné? Cítíte se beznadějně, protože jste již vyzkoušeli téměř všechny produkty, které jsou k boji proti akné určené? Možná něco děláte špatně, aniž byste si to uvědomovali. Zjistěte, jakých chyb se můžete dopouštět.

Boj s akné bývá běh na dlouhou trať. A to ani nemusíte mít cystické akné, které je nutné řešit s dermatologem. Větší množství pupínků na tváři lidem snižuje sebevědomí, protože si často připadají odpudivě. Pokud patříte mezi ně, rozhodně byste se neměli vzdávat, ale hledejte další možnosti, jak z této svízelné situace ven. Možná se nevědomky dopouštíte následujících chyb, kvůli kterým se akné nemůžete zbavit.

Používáte nevhodné čisticí prostředky

Zvolit si čisticí peeling s drsnými částečkami může na první pohled působit jako vhodná volba. Vyvolává totiž dojem, že vyčistí pleť od nečistot mnohem lépe než jemné čisticí gely. Opak je pravdou. „Pokud máte citlivou pleť vyvarujte se drsným pleťovým peelingům a fyzickému drhnutí, protože si tím akorát podráždíte pokožku,“ radí dermatoložka Margaret Ravits.

Měli byste si také dávat pozor na přípravky s obsahem alkoholu. Rovnou vyhoďte do koše i kosmetiku, po které se vaše pleť cítí napjatě, protože ji patrně bude vysušovat. Pokud dlouhodobě bojujete s akné, raději vyzkoušejte bio kosmetiku bez syntetických konzervantů.

Nevyměňujete často povlečení u polštáře a saháte si na obličej

Většina lidí se snaží zbavit akné pomocí různých kosmetických přípravků a zapomíná na další opatření. Jedním z nich je časté praní povlaků na polštář. Každou noc položíte svoji hlavu na velké množství bakterií, které se rychle šíří a snadno ucpou póry. Měňte povlečení na polštáři maximálně jednou za tři dny. Používejte bavlněný potah, protože vaše pleť bude moct v noci lépe dýchat.  

Bakterie se šíří i z vašich rukou. Pokud máte tendenci si během dne občas sahat na obličej, raději se více kontrolujte a nedělejte to. Dále se mohou bakterie na vaši pleť dostat pomocí mobilu, když s někým voláte a dáváte si ho k obličeji. Proto ho často dezinfikujte.

Konzumujete nadměrné množství cukrů

Zdravé stravování je zásadní pro správné fungování orgánů. Nezapomínejte na fakt, že kůže je také orgán. „Konzumace vysoce glykemické stravy zvyšuje hladinu cukru v krvi, což může vyvolat zarudnutí pokožky a akné,“ vysvětluje výživová poradkyně Maria Marlowe.

Až příště dostanete chuť na čokoládu nebo koblihu, zvažte, zda si namísto ní nedáte raději listovou zeleninu, která napomáhá pokožku udržovat zdravou a čistou. Dále čtěte: Po akné se mohou vytvořit jizvy. Nemusíte je však mít do konce života. Některých se lze zbavit pomocí přírodních přípravků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008