Připravte své nohy na léto za pár minut díky pár tipům

 Krása 
06. června 2021 10:38 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pro krásné a hebké nohy už nemusíte k pedikérce Depositphotos
Nohy jako ze škatulky jsou pro letní měsíce nezbytné. Není však nutné platit za drahou pedikúru. Krásných nohou, které se budou vyjímat v otevřených botách, docílíte díky těmto jednoduchým tipům.

Pokud nechcete zbytečně utrácet peníze za pedikúru, jsou tipy v tomto článku ideálním řešením, jak připravit své nohy na léto. Zabere to jen chvíli času, a přesto bude výsledek skvělý.

Nejprve koupel

Celé péči o nohy by měla vždy předcházet jejich koupel v teplé vodě. Napusťte si tedy do vany či jiné nádoby teplou vodu a přisypte trochu koupelové soli. Můžete přidat také pár kapek oblíbeného éterického oleje. Nohy v této lázni nechte namočené alespoň 15 minut. Výsledný efekt je takový, že jsou nohy dezinfikované a zrohovatělá kůže změklá. Lépe se vám bude provádět pedikúra.

Použijte pemzu a peeling

Ve druhém kroku nohy z lázně usušte a ihned se připravte na jejich pemzovaní a peelingování, abyste odstranili zrohovatělou starou kůži. Ideální jsou pemzy a speciální pilníky na nohy, které mají různé stupně hrubosti. Takto ošetřete a zbavte chodidla staré kůže. S pemzou však opatrně, abyste si neobrosili i zdravou kůži. Následně použijte peeling na nohy, který jemně vmasírujte do chodidel. Poté opláchněte. Vaše nohy by měly být sametové.

Na řadě úprava nehtů

Součástí péče o nohy je pochopitelně i úprava nehtů. Aby se vám dobře zastřihávaly, zvolte nůžky podle toho, jak silné máte nehty. Pokud slabé, postačí vám klasické nůžky na manikúru. V případě silnějších nehtů však kupte speciální zastřihávací kleštičky na pedikúru. A co se samotného zastřihávání týká, vždy zkracujte do rovna, abyste minimalizovali možnost zarůstání nehtů do lůžka. Nakonec ještě nehty zapilujte.

Nezapomeňte chodidla i nehty vyživit

Odstranění hrubé kůže a úprava nehtů je stejně tak důležité jako jejich pravidelná výživa. Ta je pochopitelně po pedikúře naprosto nutná. Přímo po pedikúře je doporučováno, abyste na nohy použili opravdu výživný krém, který zamezí například popraskání kůže na patách. I poté však chodidla pravidelně, ideálně každý večer před spaním, hydratujte.

Jejich krásu podtrhněte lakem

Nalakované nehty na nohou dodají ženskému letnímu outfitu ještě větší styl. Tak jako v případě lakování nehtů na rukou je vhodné použít lak podkladový, poté vybraný barevný lak a nakonec ještě lak vrchní, který barvu ochrání a prodlouží výdrž. Dále čtěte: Levandule je velmi prospěšná bylina. Pomůže s nespavostí, akné i dýchacími problémy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve