Snadný způsob, jak si uchovat si perfektní make-up i v horkém a vlhkém počasí

 Krása 
03. června 2021 08:15 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Speciální spreje udrží make-up perfektní prakticky po celý den Depositphotos
Teplé dny jsou konečně tady a léto za dveřmi. Pro řadu žen je to ale období, kdy řeší odvěkou otázku. Jak uchovat pečlivě vypracovaný make-up, i když se trochu zpotí nebo je venku vlhko. Dnes už to naštěstí není žádný problém.

Některé ženy si myslí, že jedinou cestou je voděodolný make-up. Jinak make-up postupně zmizí z jejich tváří, stejně tak oční stíny a mnohdy povolí i řasenka. A obvykle se tak stane poměrně rychle, pokud je venku vlhko, nebo velké vedro a my se zkrátka zpotíme.

Ale naštěstí jsou tu spreje, které dokáží udržet vše na svém místě. Voděodolné nastavovací spreje fungují opravdu skvěle, a pokud jste o nich ještě neslyšely, tak vězte, že skutečně existují. Jsou dokonale imunní vůči potu a vlhkosti, a proto jsou ideální pro ženy, které se více potí, nebo usilují o dokonalý make-up, který skutečně vydrží po celý den. Vizážista Tony Tulve radí, jaké spreje se hodí nejvíce.

Nejlepší sprej na make-up

"Nejlepší sprej je takový, jehož jemná mlha uzamkne make-up na působivých 16 hodin, takže je vodotěsný, odolný proti potu a odolný proti odírání," radí Tulve.

Existují rovněž spreje, které mají matující účinek, takže vytvoří na make-upu povrch, který skutečně vydrží velmi dlouho. Poohlédnout se můžete rovněž po sprejích, které mají ve svém složení maracuju a papáju. Takové spreje dokáží udržet make-up pod kontrolou až 12 hodin. Maracuja a papája navíc pomáhají rozjasnit, zpevnit a vyhladit vzhled pokožky.

Nejlepší produkt na oční stíny

Pokud vám dělají starosti jen oční stíny, pak se poohlédněte po transparentním hydroizolačním produktu na oční stíny. Přidejte kapku nebo dvě do svých stínů před nanášením a rázem získáte voděodolné oční stíny.

Nejlepší produkt na rty

Můžete si sice pořídit voděodolnou rtěnku, ale tu nemusíte vždy sehnat v potřebném odstínu. Když si ale pořídíte speciální produkt na rty, pak dosáhnete vytvoření jasné, nelepivé bariéry nad vaší rtěnkou. Zabráníte tak jejímu vyblednutí či rozmazání.

Na co si dát pozor

Jednou z prvních věcí, které Tulve doporučuje při nákupu spreje, je kontrola toho, jak ten který přípravek vysychá, aby na vaší tváři nezanechal například nějaké nevzhledné zbytky. Většinou tedy vybírejte z produktů, které poskytují matný povrch.

Rovněž před nákupem zkontrolujte, kolik alkoholu produkt obsahuje, protože příliš mnoho alkoholu může časem dráždit nebo vysušit pokožku. Takže čím méně alkoholu, tím lépe. Dalším faktorem, na který byste si měli dát pozor, je to, zda produkt má nebo nemá přidanou vůni a pokud ano, jak dlouho trvá, než vyprchá. Mnoho nastavovacích sprejů totiž přidanou vůni má, a to může vadit citlivější pokožce. Dále čtěte: Kokosový olej dokáže s vlasy divy. Vyzkoušejte třeba skvělou noční masku pro hydrataci a lesk.

Témata: sprej, make-up, horko, vlkho, krása
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve