Kyselina hyaluronová pleti svědčí. Poradíme, kdy je nejlepší tuto látku aplikovat

 Krása 
04. března 2020 06:49 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kyselina hyaluronová pleť hydratuje Internet
Pokud vám na vaší pleti záleží, musíte ji pravidelně hydratovat. Posílení kožní bariéry je jen jednou z výhod pravidelného dodávání vlhkosti. Běžně byste měli pokožce dopřávat hydrataci dvakrát denně. Existují však případy, ve kterých pleť ocení dávku kyseliny hyaluronové navíc.

O tom, že hydratace je pro pleť zásadní, není pochyb. Díky ní si totiž pokožka zachovává správnou funkci. Svrchní vrstva chrání kůži před škodlivými vlivy a uchovává vodu uvnitř pleti. Hydratační přípravky jako kyselina hyaluronová dodají pleti látky, které zajistí, aby pleť předešla nejčastějším neduhům:

  • oslabené kožní bariéře
  • ochablé a povislé struktuře pokožky
  • vzniku známek stárnutí
  • podráždění

V určitých případech pleť čelí vyššímu náporu vnějšího prostředí nebo se rychleji vysouší. A právě v těchto chvílích můžete pleti pomoci tím, že jí dodáte kyselinu hyaluronovou.

Při vzniku akné

Během akné je pleť suchá a produkuje více mazu, který ucpává póry. Celý proces vede k ještě intenzivnějšímu vzniku nepříjemných pupínků.

Lehké gelové sérum kyseliny hyaluronové s kyselinou salicylovou pokožce od akné uleví bez toho, aby zapříčinilo nežádoucí účinky.

Před aplikací make-upu

Pro mnoho žen je make-up pravidelnou součástí ranní rutiny. A při líčení by měla hydratace hrát důležitou roli. V určitých případech se však může stát, že své líčení potřebujete upravit. I v těchto případech je vhodné začít hydratací. Pokožku tak zjemníte a líčení bude jednodušší a v závěru dokonalejší.

Ihned po sprše

Jakmile přijde mokrá pokožka po sprchování nebo koupeli do přímého kontaktu se vzduchem, projeví se tato náhlá změna rychlejším vysoušením kůže.

V této době je však pokožka také připravena pohltit větší množství vlhkosti. Po osušení jemným poklepáváním pomocí ručníku proto ihned aplikujte váš oblíbený hydratační přípravek. Podobnou péči si dopřejte i po plavání nebo opláchnutí tváře. Hydratační přípravek aplikujte nejlépe do tří minut po koupeli. Pleť bude pružnější a pevnější.

V zimě

Zima dává pleti zabrat. Vítr, studené teploty a ostré sluneční paprsky mohou zapříčinit, že pokožka bude působit mdle a popraská.

Pokud běžně používáte hydratační oleje, nahraďte je hutnějším krémem s kyselinou hyaluronovou a ceramidy, které posílí kožní bariéru. Po aplikaci krému nevycházejte ihned vstříc mrazu. Může totiž obsahovat vodu, která si s nízkými teplotami nerozumí.

Před a po letu

V letadlech běžně proudí suchý recyklovaný vzduch, který – stejně jako silná klimatizace – intenzivně vysušuje pokožku. Pokud vás čeká dlouhý let, pleť před ním odličte, a poté hydratujte. Druhý krok opakujte také ihned po přistání.

Pokud chcete proti suchému vzduchu bojovat intenzivněji, vybavte se na cestu osvěžující mlhou a ulevte pleti během letu jednoduchým zmáčknutím rozprašovače.

Před běháním

Běh pomáhá rozproudit krevní oběh, a tak přispívá k lepší funkci pokožky. Jenže při oblíbené pohybové aktivitě vystavujete pokožku hned několika nepříznivým vlivům:

  • větru
  • znečištěnému ovzduší
  • slunečnímu záření

Běh navíc urychluje pohyb větru proti tváři, což způsobuje rychlejší vysoušení. Předtím, než vyrazíte, si udělejte chvilku a použijte hydratační sérum a na něj navažte opalovacím přípravkem, který se hodí i v oblačném počasí. Odráží totiž sluneční paprsky typu A, které sice nepálí, ale urychlují stárnutí pleti. O tom, že kyselina hyaluronová pomáhá i kloubům nebo při zánětu sliznice střeva, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum