Jak předejít lámání nehtů jednou provždy

 Krása 
22. března 2021 08:03 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Jeden zlomený nehet kazí vzhled celých rukou Depositphotos
Nesnášíte, když se vám zlomí nehet? Není to nic příjemného a můžete pocítit i bolest. Nejspíš vás zlomení nehtu dokáže naštvat, protože nerostou tak rychle, jak by si většina žen přála. Zkazí to celkový vzhled vaší manikúry. Zjistěte, jak lámání předejít.

V případě, že se vaše nehty třepí, lámou a jsou oslabené, musíte jim věnovat dostatečnou péči. Indikátorem křehkých nehtů může být nevhodné zacházení, ale i nedostatek vitaminů. Upravte své návyky a zanedlouho budou vaše nehty zase hladké, silné a zdravé.

Dejte si pozor na to, co jíte

Strava má vliv na celé tělo. Nedostatek živin se dokonce může odrazit i na nehtech. V případě, že jsou vaše nehty křehké, může vám chybět biotin. Jde o vitamin B7, který hraje roli při metabolismu cukrů, aminokyselin a tuků. Dodává energii a podporuje nervovou soustavu. Podílí se na dobré kondici vlasů a nehtů. „Jíst vyváženou stravu a zvýšit příjem biotinu je nejlepší krok k posílení vašich nehtů,“ tvrdí dietoložka Melissa Bailey. Vitamin B7 najdete zejména ve vejcích, kuřecím masu, ořechách nebo špenátu.

Zvyšte příjem tekutin

Pravidelný příjem tekutin je nezbytný pro fungování celého organismu. Výjimku netvoří ani nehty a nehtová lůžka. Bez dostatečné vlhkosti se mohou snadno oslabit a začít lámat. Vypijte denně alespoň dva až tři litry vody. Když se vám nebude chtít, motivujte se tím, že zanedlouho budete mít pevnější a krásnější nehty.

Zvlhčujte ruce a ochraňujte nehty

Časté mytí rukou a používání dezinfekce nehty zatěžuje. Chybí jim potřebná hydratace. Můžete si na ně během dne nanášet krémy, které lze nahradit i bambuckým máslem nebo jojobovým, ricinovým, avokádovým nebo olivovým olejem. Všechny tyto přípravky by měly nehtům navrátit potřebnou vlhkost. V případě, že často uklízíte a manipulujete přitom s nejrůznějšími chemickými čisticími prostředky, chraňte svoje nehty. Nasaďte si vždy rukavice.

Pilujte si nehty správně

Vaše nehty mohou být oslabené, protože se k nim nechováte přívětivě. Pokud je pilujete rychle a nešetrně, raději s tím hned přestaňte. Nejezděte s pilníkem z jedné strany na druhou, ale pilujte je jen v jednom směru. V případě, že takto ošetřujete nejen vršky nehtů, ale i celé plochy, provádějte to velmi šetrně. Dále čtěte: Proč se na nehtech tvoří bílé skvrny a jak jejich vzniku předejít?

Pořiďte si ochranný lak na nehty

Tzv. posilovače nehtů mohou ochránit a zabránit jejich zlomení. Pořízením takového přípravku na nehty nic nezkazíte. „Ochranné laky se budou hodit těm, jejichž nehty jsou tenké a křehké. Existují různé typy, které cílí na konkrétní problém. Nespoléhejte však pouze na produkty, které mají za cíl nehty posílit, ale věnujte jim komplexní péčí,“ radí manikérka Sarah Thompson.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47