Ne každý má od přírody krásné plné rty. I úzké lze ale opticky zvětšit, stačí znát pár triků

 Krása 
21. března 2021 13:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vytvarovat a zvětšit rty lze mnoha způsoby Depositphotos
Plné rty jsou obecně považovány za velmi smyslné. Jenže ne každá žena takové má. Není ale třeba zoufat, i velmi úzké rty je možné alespoň opticky zvětšit. Vizážisté znají skvělé triky, stačí je převzít za své a naučit se rty správně líčit.

Rty lze zvětšit a vytvarovat různými způsoby. Někdo například podstoupí modelaci rtů kyselinou hyaluronovou nebo vlastním tukem. Další metodou je injekční aplikace buněk pacienta či zavedení silikonové protézy, což má trvalý efekt. Jenže ne každá žena hodlá tyto typy zákroků podstoupit. Pokud patříte mezi tuto skupinu, máte ještě jednu šanci, a to naučit se líčit tak, abyste rtům dodaly tvar a objem alespoň opticky.

Volte světlejší odstín rtěnky

Zdá se to být maličkost, ale právě barva a světlo hrají velkou roli v tom, jak velké nebo malé naše rty vypadají. Pokud chcete, aby vaše rty působily plnějším dojmem, vyhněte se velmi tmavým barvám a vyberte si místo nich světlé odstíny. "Jde o základní teorii barev. Když se od povrchu odráží světlo, plocha vypadá opticky větší, než ve skutečnosti je. Velmi tmavé plochy však vstřebávají světlo a vypadají menší. To neznamená, že byste měly vyhazovat svou rtěnku. Místo temných červenohnědých a švestkových odstínů si však vybírejte jasnější červené," radí vizážistka Jonas Wramell.

Obrácené konturování

Podle odbornice Jonas Wramell je nejsnazším způsobem, jak vytvořit dojem plnějších rtů, technika, kterou sama nazývá obrácené konturování. "Tělovou tužkou na oči nebo korektorem lehce orámujte (nebo namalujte tečky) podél horní linie rtů a linku rozetřete a rozmažte malým štětečkem. Tento trik rozšíří přirozenou linii vašich rtů a vytvoří iluzi objemu – ani nemusíte používat konturovací tužku. Musíte však postupovat opatrně, ať nevypadáte, že jste právě vypily sklenici mléka," prozradila svůj trik Wramell.

Pořiďte si rozjasňovač

Jak už bylo řečeno, hra se světlem je hodně důležitá. I proto by si ženy s úzkými rty měly rozhodně pořídit projasňovač nebo korektor. Stačí jeden z těchto produktů naťukat doprostřed spodního a horního rtu. Od jednoho i druhého se bude odrážet světlo, takže rty budou vypadat našpulené a plnější.

Ombré rty

Ne všechny ženy ale milují třpytky, lesky a rozjasňovače. I pro ně však existuje řešení, a to v podobě takzvaných ombré rtů. "Budete potřebovat dva odstíny, tmavší, který orámuje rty, a světlejší na vnitřní část spodního a horního rtu. Obtáhněte přirozenou linii rtu tmavou rtěnkou nebo tužkou na rty – tato linka může být o něco větší, než vaše rty. Světlejším odstínem vystínujte střed rtů a obě barvy spojte. Hraním se světlem zdůrazňujete 3D efekt," upřesnila postup líčení Wramell. Ombré je i trendem v barvení vlasů, jak jsme psali zde.

Zázrak jménem lesk na rty

Lesk na rty! Jednoduchý a zároveň efektivní - naneste na svou oblíbenou světlou rtěnku vrstvu bezbarvého lesku. Přidáte tak nejen lesk, ale vytvoříte i plochu odrážející světlo a ihned opticky zvětšíte rty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47