Chraňte svůj obličej a aplikujte opalovací krém na make-up. Jde to a je to snadné

 Krása 
18. června 2021 09:11 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Speciální opalovací krémy make-up nezničí Depositphotos
Opakované používání opalovacího krému na obličej by mělo být samozřejmostí, i když ženy se tomu často vyhýbají, aby si nepoškodily make-up. Ale jde to a navíc je to snadné.

Používání opalovacího krému je jednou z nejjednodušších věcí, které můžete udělat, aby vaše pokožka vypadala tak dobře, jak jen může, byla zdravá a předčasně nestárla. Je také třeba poznamenat, že na rozdíl od všeobecného přesvědčení opalovací krém ve vašem make-upu nebo denním krému neposkytuje vaší pleťi dostatečnou ochranu.

Jak často je nutné nanášet opalovací krém na make-up

Aby byla zajištěna dostatečná ochrana, měl by se krém v ideálním případě znovu aplikovat každých pár hodin, stejně jako to děláte v létě u moře. Pokud se líčíte, je jasné, že se vám nechce stále dokola odličovat, zhruba šestkrát denně. Ale nebojte se, protože existuje řešení. Jsou způsoby, jak si chránit pokožku, aniž byste se musely opakovaně odličovat.

Řešení totiž spočívá v těch správných produktech, které jsou speciálně vytvořeny a formulovány tak, aby byly aplikovatelné po celý den, a to s lehkostí. Nenaruší váš make-up, ale hlavně vám a vaší pokožce poskytnou odpovídající úroveň ochrany.

Jak aplikovat krém na make-up opakovaně?

Jak už bylo řečeno, jde to a potřebujete k tomu jen ty správné produkty. A vybírat je z čeho. "Opalovací krémy na obličej a make-up si vyberete i s celou řadou ochranných faktorů, klidně až po vysoký faktor 50. Řada z těchto krémů poskytuje zmatňující efekt a dlouhodobě ochrání vaši pleť před slunečními paprsky," říká dermatoložka Dr. Kemi Fabusiwa.

Velmi oblíbené jsou také spreje, které poskytují ochranu před oxidačním stresem, znečištěním a teplem. Ochrana ve spreji usnadňuje aplikaci, nezanechává po sobě žádné stopy a navíc má i mírně chladivý efekt.

Spreje seženete rovněž v mnoha variantách, i těch velmi lehkých. Poohlédnout se například můžete po složení kombinujícím slunečnicový a okurkový extrakt, který hydratuje a ochlazuje pokožku a má vysoký ochranný faktor. Na make-up můžete sprej nanášet během dne prakticky podle libosti. Make-up zůstane na svém místě a vaše pleť nebude ani vysušená, ani mastná.

Používat pravidelně ochranu před sluncem na make-up je opravdu jednoduché a měly by se to naučit všechny ženy, které chtějí svoji pleť chránit před předčasným stárnutím, vráskami, pigmentací a dalším poškozením od slunce. Dále čtěte: Snadný způsob, jak si uchovat perfektní make-up i v horkém a vlhkém počasí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve