Modré vlasy jsou hitem léta. Vyzkoušejte tento trend také

 Krása 
30. června 2021 09:28 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Modrá je letos v létě opravdu dobrá Depositphotos
Měla to být platinová blond, barva která na jaře nahlásila svůj velký comeback. Jenomže hitem letošního léta se nakonec stane modrá. Přesněji žvýkačkově modrá.

Modrá je skutečně obrovským hitem, a co víc, není považována za výstřelek. "Zdá se, že existuje opravdová potřeba sebevyjádření a modrá je skutečně barvou jistého postoje, protože modrý pigment se ve vlasech přirozeně nevytváří," vysvětluje odborný kolorista Josh Wood. "Vypadá to překvapivě a v některých případech i trochu punkově."

Zkuste modrou také

Nemusíte se bát. Na trhu je k dispozici dostatek různých vlasových produktů, ze kterých vytvoříte modré vlasy na několik týdnů, anebo jen dnů či dokonce jen jednu noc. A pokud si nejste jistí, můžete si obarvit třeba jen konečky vlasů. Nebo můžete vyzkoušet bledě modré balayage, takže vaše vlasy budou tak nějak decentně modré.

Než se ale pustíte do barvení, mějte na paměti několik věcí. Především fakt, že hluboké  modré odstíny skvěle fungují s tmavým tónem pleti.

Samozřejmě neexistují žádná pravidla, pokud jde o barvy vlasů, ale pamatujte si, že přebarvení vlasů z tmavé na velmi světle modrou může způsobit poškození vlasů. Jinými slovy, pěkná světlá modrá barva bude perfektní na blond odstínech vlasů. Pokud jsou ale vlasy tmavé, bude lepší, když se o jejich obarvení modrou nejprve poradíte se svou kadeřnicí.

Jak se obarvit doma

Samozřejmě je to možné, stejně jako u všech dalších barev. Potřebujete k tomu jen ty správné produkty.

Můžete se poohlédnout po polopermanentní barevné vlasové masce. Ta je navržena tak, aby barva vydržela 3 až 5 umytí. Sehnat lze i přípravky bez amoniaku, 100% veganské a plné bambuckého másla. Hodí se na středně plavé až blond vlasy.

Jemný pastelově modrý odstín vytvoříte i díky komerčním barvám na vlasy, které se běžně prodávají ve všech drogeriích. I tato barva je ale polopermanentní a hodí se pouze pro barvení světlejších blond vlasů. Pokud máte tmavé vlasy, platí to, co již bylo řečeno. Raději si trendy modrou nechte udělat u své kadeřnice, protože před aplikací modré bude zapotřebí vaše tmavé vlasy nejprve zesvětlit.

Pro velmi krátkodobé obarvení vlasů na modro jsou tu také spreje. Takovou barvu stačí sprejem aplikovat na vlasy ze vzdálenosti 20-30 centimetrů, a když se vám výsledek nebude líbit, nebo si modrou chcete aplikovat jen pro nějakou konkrétní příležitost, prostě jen vlasy umyjete šamponem. Dále čtěte: Nebezpečná krása. Těmto kosmetickým produktům se vyhýbejte obloukem.

Zdroj info: The Stylist

Témata: vlasy, barva, trend, léto, modrá
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod