Okurková voda je osvěžující letní nápoj, který podporuje hubnutí a reguluje krevní tlak

 Zdraví 
23. července 2021 09:14 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Okurkový nápoj obsahuje hořčík, draslík a vápník  Depositphotos
Okurková voda uhasí žízeň a zároveň přináší několik zdravotních benefitů. Samotná okurka obsahuje více než devadesát procent vody, takže organismu zajistí potřebnou hydrataci. Jde o bohatý zdroj mnoha vitaminů a minerálů. Jaké zdravotní účinky vám přinese, když ji budete pít každý den?

Okurková voda hravě nahradí sladké džusy a limonády. Příprava zdravé pochoutky není složitá. Stačí, když nakrájíte dvě salátové okurky na tenké plátky. Zalijte je dvěma a půl litry vody. Vymačkejte do ní půl citronu a limetky. Nápoj promíchejte a nechte přes noc vychladit v lednici. Druhý den můžete okurkovou vodu s chutí vypít. Skvěle vás osvěží a podpoří imunitní systém.  

Vysoký krevní tlak

Vysoký krevní tlak zvyšuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, proto je potřeba ho regulovat. Snižovat jej lze pomocí léků, ale také některých potravin či nápojů. Jeden z nich je právě okurková voda. Okurky jsou bohatým zdrojem draslíku, který má vliv na regulaci krevního tlaku. Pravidelným pitím zdravého nápoje potěšíte svůj organismus.

Alzheimerova choroba

Okurky obsahují fisetin. Jde o protizánětlivý flavonol, který podporuje správnou funkci mozku a dodává mu potřebné množství živin. Studie z roku 2013 dokazuje, že okurky fungují jako podpůrná léčba pro pacienty s Alzheimerovou chorobou. Více si o ní můžete přečíst zde.

Hubnutí

Pokud se snažíte zhubnout, měli byste se vyvarovat sladkých nápojů. Okurková voda je ideální pití pro ty z vás, kteří se snaží zhubnout několik kilogramů, protože na rozdíl od džusů neobsahuje téměř žádné kilokalorie. V případě, že cvičíte, měli byste více pít. Tělo při zátěži potřebuje dostatečnou hydrataci, což vám zajistí právě okurková voda.

Navíc předejdete zbytečnému přejídání. Žízeň totiž tělo může často identifikovat jako hlad. Pokud jste přistoupili na změnu jídelníčku a trápí vás častý hlad, nejprve se zkuste napít velkého množství vody. Přečtěte si také, jak nakopnout metabolismus a urychlit hubnutí v létě.

Bolavé svaly

Okurková voda je vhodná pro sportovce a jedince, kteří mají bolavé svaly. Okurky obsahují hořčík a draslík, což jsou minerály, které pomáhají regenerovat vyčerpané a ztuhlé svalstvo. Každodenní pití okurkové vody vašim svalům rozhodně prospěje. Okurky jsou navíc bohatým zdrojem vápníku a vitaminu K. Obě složky podporují zdravý vývoj kostí a udržují je v dobré kondici.

Zdroj: healthline.com, lifehack.org.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve