Tipy, jak si co nejdéle udržet bronzové opálení

 Krása 
01. srpna 2021 12:19 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pravidelně odstraňujte odumřelé buňky z pokožky pomocí peelingu  Depositphotos
Máte radost z toho, že jste se hezky opálili? Naneštěstí opálení příliš dlouho nevydrží. Ať už jste se opálili v zahraničí nebo v tuzemsku, musíte o bronzovou pokožku pečovat. V opačném případě vám opálení moc dlouho nevydrží. Přečtěte si tipy, díky kterým zůstane vaše pokožka déle hnědá.

Většina lidí se v létě cítí lépe. Pokožka si dokáže totiž vytvořit vitamin D, jakmile na ni dopadají sluneční paprsky. Krásně bronzová však zůstane zhruba šest až deset dní, protože se poměrně rychle dokáže obnovit. Existuje však několik fíglů, které hezké opálení dokáží prodloužit, aniž byste museli sáhnout po samoopalovacích krémech.

Dopřejte své pokožce pravidelný peeling

Po pravidelném opalování bude vaše pokožka patrně poškozená škodlivým UV zářením. Děje se to, i když se namažete opalovacím krémem. Pokud byste se však nemazali, kůže by se poškodila mnohem více. Po častém opalování se na povrchu kůže objeví mnoho odumřelých kožních buněk, proto byste se jich měli pravidelně zbavovat.

Manuálním odstraňováním nečistot si udržíte opálení déle. Vyvarujte se však silnému drhnutí pokožky, abyste si ji zbytečně nepodráždili. Vystačíte si s jemným peelingem, díky kterému bude kůže jemnější, hladší a připravená na hydrataci.  

Nesprchujte se teplou vodou

Dlouhé mytí v horké vodě dehydratuje pokožku, což vede k rychlejšímu loupání opálené kůže. Horká koupel rapidně snižuje trvanlivost krásného opálení. Sprchujte se raději ve vlažné až studené vodě. Vyvarujte se také příliš dlouhému trávení času ve vaně. Čím kratší dobu ve vodě strávíte, tím lépe.  

Hydratujte pokožku

Po opalování byste žádný den neměli vynechat hydrataci, pokud nechcete, aby bronzové opálení brzy zmizelo. Většina lidí používá silnou vrstvu krémů po opalování. Lépe však pokožku hydratují zvlhčující oleje. Jejich lehká struktura totiž lépe pronikne do buněk pokožky a prodlouží intenzitu opálení. Dále můžete používat zvlhčující sprchový gel. Hydratovat můžete i celý organismus pravidelným pitím vody. Po opalování dbejte na zvýšený příjem tekutin.  

Konzumujte potraviny, které pokožce prospívají

Podpořit opálení můžete i správnou výživou. Konzumujte potraviny s vysokým obsahem betakarotenu a vitaminu E, které mají pozitivní vliv na zdravou pokožku. Napomáhají organismu zbavit se volných radikálů a podráždění pokožky způsobené UV zářením. Kůži prospějí zejména rajčata, broskve, mrkve, papriky nebo manga.

Vystavujte se nadále slunci

Využijte ještě několik slunečních dní a bronzové opálení si udržujte tím, že se budete nadále pravidelně opalovat. Nemusíte se opalovat dlouho. Stačí, když téměř každý den strávíte na slunci alespoň dvacet minut. V létě byste neměli pečovat pouze o svoji pokožku, ale i vlasy. Potřebují zvýšenou hydrataci, ničí je totiž slunce i voda.

Zdroj: hellomagazine.com, cosmopolitan.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008