Podzimní líčení krok za krokem

 Krása 
09. září 2022 08:46 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Inspirujte se našimi tipy na podzimní líčení Depositphotos
Pro některé z vás to možná bude překvapivé, ale i líčení podléhá sezonním trendům. Pojďme se společně podívat na ty pro nadcházející podzimní měsíce.

Je-li vaše make-up rutina dotažená do dokonalosti a kdejakého make up artistu byste strčila do kapsy, tak se v tomto článku asi nedozvíte nic nového. I když vždy je možnost se přiučit něčemu novému a možná zjistíte, že si pomocí našich tipů můžete ulehčit práci například s upravováním make-upu během dne.

Příprava pleti je základem

Každá z nás si určitě během těch let, kdy líčení používáme, vytvořila nějaký rutinní postup, který aplikuje stále dokola, a věřím tomu, že každá jedna z nás bude mít právě ten svůj nejlepší způsob, který se od jiných bude značně lišit. Zeptali jsme se tak různých vizážistů, zda pro nás mají nějaká doporučení, a ač to pro nás bylo překvapením, shodli se na následujícím postupu.

Základem krásné pleti je pravidelná aplikace hydratačních přípravků, a to bez výjimky. Bude-li vaše pleť dostatečně hydratovaná, vše další, co na ni navrstvíte, se na ní bez problémů udrží. Vyberte si hydratační krém s lehkou texturou a nechte ho dostatečně vstřebat.

Jako další produkt na pleť aplikujte primer, díky kterému následné líčení déle vydrží a celé dílo bude i lépe vypadat. Aby váš obličej působil sjednoceným dojmem, naneste primer na celou plochu obličeje. Poděkujete nám.

Na řadu přichází aplikace make-up. Ten můžete nanést pomocí houbičky, štětce či prstů, cokoliv vám vyhovuje. Tady si prosím dejte pozor, abyste make-up nanesla i na krk, a tím sjednotila celou tvář. Není nic horšího než patrné, ostré přechody mezi nalíčeným obličejem a holým, světlejším krkem.

Pokud jsou na pleti i po nanesení make-upu patrné nějaké nedostatky, jako například zarudlá místa nebo kruhy pod očima, využijte magické moci korektoru. Ten aplikujte opravdu jen na nezbytná místa a vždy si dejte záležet na výběru korektoru, který barevně ladí k make-upu.

Přípravu pleti dokončete pudrem a hlavně pamatujte, že v případě pudru platí, že čím méně, tím lépe. Pudr naneste jen na místa, která mají tendenci se začít brzy lesknout. Zpravidla to bývá nos a čelo.

Na řadě je úprava obočí. Ačkoliv je to k nevíře, obočí je skoro nejdůležitějším prvkem obličeje. Pomáhá dodat ten správný výraz. Pokud máte obočí nevýrazné, pomozte si jeho dokreslením pomocí tužky na obočí. Jste-li se svým obočím spokojená, bude stačit ho pročísnout a zafixovat gelem na obočí. Tak si pojistíte, že po celý den udrží svůj požadovaný tvar.

Pro zvýraznění tváří můžete využít služeb tvářenka nebo bronzeru. Ten naneste pomocí štětce hlavně na lícní kosti a hranu nosu.

Podzime, kde jsi?

Všechny předchozí kroky opravdu doporučujeme dodržet, abyste měla jistotu, že líčení vydrží na svém místě po celý den a bude vyžadovat minimum úprav.
A teď se pojďme vrhnout na pár podzimních trendů, které vás ponouknou k umělečtějšímu ztvárnění.

Rty v lesku

Podzimní rty se budou vyznačovat leskem. Zapomeňte však na ten transparentní a raději se porozhlédněte po těch barevných. Barevný lesk naneste buď na svoji oblíbenou rtěnku nebo navrstvěte dva barevné lesky přes sebe. Největší zábavou bude kombinace barev, které se k sobě standardně na první dobrou nehodí. Vyzkoušejte například vínový lesk s modrým. 

Kouřovky po seversku

Kouřovky, jak průkopnické, řeknete si a já vám musím dát za pravdu. Kouřové líčení se dá v podstatě považovat za stálici. Nicméně podzim přinese nečekaný twist v podobě využití ledově modré či ocelově modré místo klasického highlighteru. Modrý stín aplikujte do vnitřního víčka tak, jak jste zvyklá a nechte se překvapit otevřeným, svůdným pohledem. 

Bílá lajna

Tento trend je možná pro odvážnější. Vyměňte svou hnědou či černou tužku na oči za bílou. Bílou linkou obkružte oko a vytáhněte do podoby kočičích očí. A jestli si troufáte, překlopte linku na spodní víčko a bílou vyrýsujte kočičí linku těsně pod hranicí spodních řas. 

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Original style (@oriiginalstyle)

 

Výrazná víčka

Rozežeňte podzimní, chmurné počasí za pomoci nebesky modrého a slunečnicově žlutého očního stínu. Stín naneste buď pouze na pohyblivé víčko nebo ho rovnou navrstvěte až k obočí. Preciznost v tomto případě není na místě, a tak nechte stíny lehce neupravené, jakoby ve spěchu nanesené prsty. Aby byl výsledný dojem co nejlepší, je potřebné, aby byl zbytek pleti naprosto dokonalý, bez jakýchkoliv vad, proto pleť připravte dle návodu z první poloviny článku.

Autorský článek, další zdroje: Instagram 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47