Láska k celebritě není vždy až tak nevinná, jak by to mohlo na první pohled vypadat

 Vztahy 
01. srpna 2021 17:42 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dlouhodobá zamilovanost do slavné osobnosti je známkou životního problému Depositphotos
Možná o nich sníte. Slavých hercích a herečkách, jejichž filmy si pouštíte stále dokola a sledujete jejich sociální sítě. Zkrátka máte s nimi romantický vztah a představujete si, jaké by to asi bylo, kdyby se i oni zamilovali do vás.

Jenomže má to jeden velký háček. Není to až tak nevinné, jak by to mohlo na první pohled vypadat. Ve skutečnosti se totiž může jednat o vážný problém syndromu vyhoření. Proč? Protože to znamená útěk z reality do světa fantazie.

Jak ale poznat, kdy je láska k celebritám skutečně problém?

Pokud se vám třeba líbí Harry Styles nebo Selena Gomez a představujete si, jaké by to s nimi bylo, je to ještě docela normální situace. Zvlášť pro mladé lidi, kteří tak mohou zkoumat svoji sexualitu, protože ve světě fantazie je možné realizovat vše, co si jen přejeme. A co víc, při takovém snění vlastně není ani nikdo, kdo by vás odmítl, třeba proto, že zkrátka nejste jeho typ.

Ale tohle všechno by mělo po nějaké krátké době pominout. Pokud se tak nestane a trvá to roky, jde v podstatě o posedlost. Stále myslíte jen na svůj nedosažitelný idol, toužíte a doufáte, že jednou nastane situace, kdy se náhodou setkáte a on či ona vstoupí do vašeho života a co víc, bude to naprosto perfektní. A tohle všechno může mít obrovský emocionální dopad na vaši životní pohodu. 

Takže pokud vaše zamilování do nějaké celebrity trvá opravdu dlouho, pak ve skutečnosti utíkáte před realitou. Touha opustit realitu v reálu může naznačovat, že prožíváte obtížné období, nebo dokonce zažíváte syndrom vyhoření s pocity vyčerpání, cynismu a nedostatku produktivity kvůli nevyváženému poměru úsilí a odměny. Vaše zamilovanost do celebrity může také naznačovat, že od svého reálného života nedostáváte to, po čem skutečně toužíte, což v konečném důsledku může být důsledkem syndromu vyhoření.

Každopádně výsledkem je to, že si se svou celebritou vytváříte idylický vztah, který nelze nikdy naplnit, což vede k pocitům prázdnoty, nízké sebeúcty a dokonce k depresi.

Co s tím?

Chce to hlavně změnu. Zaměřit se na věci, které máte rádi, ale neděláte je. Možná, že vás ve skutečnosti štve vaše práce, ať už z jakéhokoliv důvodu, a potřebujete změnu, nové životní impulsy.

Takže zkuste uniknout ze své reality jiným způsobem. Udělejte si volno, vezměte si dovolenou a někam odjeďte zkoumat nová prostředí a potkávat se s novými lidmi. Pokud nemáte žádnou aktivitu, kterou jste v minulosti dělali, najděte si něco nového, klidně adrenalinového a věnujte se tomu naplno. Zkrátka změňte monotónní rytmus vašeho života. Budete se divit, co všechno objevíte za rohem, jakmile se sami rozhodnete pohnout se z místa.

Pokud jste v partnerském vztahu, který vám navíc komplikuje fakt, že vaše celebrita je v každém ohledu mnohem lepší než vaše drahá polovička, pak si zkuste vzpomenout na to, co vás kdysi k vašemu partnerovi nebo partnerce přitahovalo, přestaňte krizitovat a hlavně znovu začněte dělat věci spolu od výletů přes koníčky až po intimní chvilky. Dále čtěte: Randění brzy začne probíhat úplně jinak. Virtuální realita jde děsivě rychle kupředu.

Zdroj: Stylist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008