Jedna zásadní věc v péči o vlasy, která pomáhá předcházet lámání a krepatění vlasů

 Krása 
23. února 2021 08:41 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Polámané vlasy nechce žádná z nás Depositphotos
I když určitě doma máte pěknou zásobu šamponů a kondicionérů, existuje jedna zásadní péče o vlasy, která by se měla dostat na váš seznam. Je to koupací čepice do sprchy. Proč?

Tyto běžné igelitové čepice, které většina žen nepoužívá vůbec, nebo maximálně při domácím barvení vlasů, mají totiž zásadní vliv na kvalitu vlasů. "Pokud nemáte na sobě čepici, když se sprchujete, nechráníte si vlasy,“ vysvětluje kadeřnice Maryse Butler.

Sprchové čepice dokážou víc, než jen chránit vlasy před vodou

Jejich nejzákladnější funkce, tedy ochrana vlasů před vodou, by rozhodně neměla být přehlížena, protože vám pomůže vyhnout se nadměrnému mytí a neustálému zhoršování kvality vlasů.

A co víc, v závislosti na tom, jaké vlasy máte, chrání čepice před "vlhkostí ze sprchy, která způsobuje krepatění, zničení účesu a co je nejdůležitější, skutečné poškození rozbití pramenů vlasů,“ říká Butler. Sprchová čepice chrání také zvlněné vlasy před zvýšenou vlhkostí a pomáhá tak zachovat a udržet vytvořený účes.

Ať už ale máte jakýkoliv typ vlasů, ujistěte se, že vaše čepice do sprchy je ta správná a bude skutečně plnit svoji funkci. "Jedná se o produkt, který budete používat průměrně pět až šest dní v týdnu,“ říká Butler. "Klíčem tedy je její dlouhá životnost a také kvalitní konstrukce a v neposlední řadě i její design, abyste se například před svými partnery nestyděly takovou čepici nosit.“

Navíc sprchovou čepici lze použít i pro hloubkové ošetření vlasů po jejich umytí. Například ošetření vlasovou maskou, kterou necháte pod čepicí působit zhruba půl hodiny, bude v podstatě odpovídat profesionálnímu ošetření vlasů v kadeřnickém salónu.

Pod čepicí můžete mít i čelenku

Další odborný tip? Butler doporučuje použití pružné čelenky přes linii vlasů, než si nasadíte samotnou koupací čepici. "Tím zajistíte, aby se vám při sprchování nedostala na vlasy voda ani pára,“ říká Butler. "Poté, co se osprchujete, nejdříve čepici osušte nebo si dokonce hlavu zabalte do ručníku i s čepicí. Tím zajistíte, že čepice bude na povrchu suchá, než ji začnete sundávat.“

Čepici dokonce podle Butler není vhodné z hlavy sundávat, dokud je koupelna zapařená, protože tento typ vlhkosti ovlivní vaše vlasy stejně negativně jako běžná voda. Dále čtěte: Vyzkoušejte obličejovou saunu. Má blahodárné účinky na pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47