Zničenou rtěnku nevyhazujte, dobře poslouží k výrobě lesku

 Krása 
22. srpna 2020 09:09 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rtěnky poskytují rtům nejenom krásný tvar, ale také péči Depositphotos
Zlomila se vám nebo roztekla vaše oblíbená rtěnka? Nevyhazujte ji. Poradíme vám jednoduchý trik, s jehož pomocí můžete z jejích zbytků vyrobit skvělý lesk na rty.

Snad každá žena má doma rtěnku. A ne jednu. Jde o úžasnou kosmetickou vychytávku, která dělá krásnější, výraznější a svůdnější rty již tisíce let. Proto si bez ní řada dam nedokáže představit běžný den. A barevnou tyčinku ukrytou v tubě nosí neustále u sebe. Jenže se také může stát, že se během nešetrného zacházení nebo vlivem horka zlomí či roztopí. Co s tím? Na odpadkový koš je stále spousta času. Zkuste ji ještě zachránit. 

Kosmetika hrou

K tomuto kosmetickému experimentu budete potřebova jedno. Obyčejnou kosmetickou vazelínu, kterou seženete za pár korun v lékárně či drogerii. 

Dále potřebujete

  • rtěnku
  • esenciální olej
  • kelímek na lesk

Postup

Připravte si vodní lázeň. Do ní vložte kastrůlek a v něm rozehřejte dvě lžičky vazelíny. K ní přidejte zlomenou rtěnku a pár kapek oblíbeného esenciálního oleje. Vše nechejte rozehřát a promíchejte, aby se směs dobře propojila. Pak ji jenom přelijte do nachystané nádoby a nechejte ztuhnout. Hotový nový lesk na rty nanášejte prsty nebo štětečkem na rty.

Tip na závěr

Zkuste trochu experimentovat a vytvořte si svůj nový odstín lesku. Jednoduše smíchejte v lázni několik odstínů a barev svých rtěnek. Místo vazelíny můžete také použít kokosový olej či bambucké máslo. Podobné kousky můžete zkusit prakticky s jakoukoliv dekorativní kosmetikou. Například si ze stínů na oči vyrobit lak na nehty. Více jsme o tom psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve