Peeling je jednou z nejdůležitějších procedur v péči o pleť. Vyrobit si jej můžete snadno doma

 Krása 
24. února 2021 10:13 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Peeling je pro pleť velmi důležitý Depositphotos
O peelingu jsme už určitě slyšely všechny, příliš často si ho ale nedopřejeme: Přitom peeling je překvapivě jednou z nejdůležitějších procedur v péči o pleť.

Dermatologové totiž tvrdí, že prakticky nic bez peelingu nemá cenu. Jak je to možné? Vždyť používáme všechna ta séra se zázračnými ingrediencemi, jako je kyselina hyaluronová nebo retinol, máme denní a noční hydratační krémy, a to vše je bez peelingu k ničemu? Přesně tak.

Peeling jako základ péče o pleť

Důvod je vlastně všem jasný. Pleť se totiž sama regeneruje tak, že v malinkatých dávkách vylučuje odumřelé šupinky a nahradí je těmi mladými. Díky tomuto procesu pak pleť vypadá svěže. Jenomže je tu jedno velké ALE. Jak stárneme, začíná být naše pleť pomalejší, respektive její regenerační proces. Odumřelé buňky se tak stále pomaleji nahrazují těmi novými a mladými, a to se samozřejmě projeví na vzhledu pleti.

A co hůř, tyto odumřelé a nenahrazené buňky postupně začnou na pokožce vytvářet jakýsi filtr, přes který se stále hůř a hůř vstřebávají živiny z našich úžasných sér a krémů. A proto je peeling tak důležitý. Odumřelé buňky odstraní, nedovolí pleťi, aby si vytvořila svůj nechtěný filtr a pleť pak vypadá svěže a především dokáže absorbovat potřebné živiny.

Proto je peeling tak důležitý a čím jsme starší, tím více se stává nutností, pokud chceme vypadat stále dobře. Dopřávat bychom si jej měly se železnou pravidelností jednou týdně. Dermatologové ovšem radí, že ty ženy, které mají suchou, nebo naopak mastou pleť, mohou peeling využít i dvakrát týdně.

Peelingových produktů je na trhu dostatek, ale peeling je možné si poměrně snadno vyrobit i doma.

Jak na výrobu peelingu

Výroba je opravdu jednoduchá. Potřebovat budete tři lžíce hrubší mořské soli a dvě lžíce olivového oleje. Vše pořádně promícháte a pak vmasírujete do čerstvě vyčištěné pokožky. Necháte působit asi deset minut a pak opláchnete.

Další oblíbený recept na peeling se skládá z krystalového cukru a medu. Tyto dvě ingredience smíchejte v poměru dva ku jedné. A peeling lze dokonce vyrobit i z kávového lógru smíchaného s medem, rovněž zhruba v poměru dva ku jedné.

Ať už použijete profesionální, nebo svůj domácí peeling, nezapomeňte, že i po peelingu potřebuje pleť ošetřit, ostatně stejně jako po ostatních kosmetických procedurách. Nejlépe se hodí samozřejmě séra nebo hydratační masky.

Jedna věc se ale po peelingu rozhodně nesmí. Nikdy se po této proceduře nevystavujte sluníčku. Pleť je po odstranění starých buněk do jisté míry ještě nechráněná a tudíž je přecitlivělá na UV záření. Dále čtěte: Vyzkoušejte obličejovou saunu. Má blahodárné účinky na pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47