Přestaňte doma chřadnout. Nejlepší způsoby péče o sebe během nekonečného lockdownu

 Ostatní 
02. března 2021 10:50 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
V těžkých časem je nutné umět si zvednout náladu Depositphotos
Péče o sebe sama je mnohem víc, než jen jít ven na čerstvý vzduch nebo si jednou týdně udělat pleťovou masku. A po posledních 12 měsících a stále nekončícím lockdownu je ještě důležitější věnovat čas maličkostem, které ve skutečnosti znamenají hodně.

Péče o sebe sama navíc rozhodně nemusí zahrnovat drahé oční masky nebo luxusní vonné svíčky. Jde ze své podstaty o vše, co pro sebe uděláte, abyste se cítily dobře na mysli, na těle i na duši. Zde jsou tedy prověřené tipy, které vám určitě udělají dobře.

Oblékejte se vesele

Barva, která vám okamžitě zvedne náladu, je rozhodně žlutá. Pokud ji ale zrovna nemusíte, nevadí. Prostě si oblékněte to, co vám dělá dobře, ať už jde o materiály nebo barvy a v dnešní době také především o pohodlnost. Mohou to být midi šaty nebo mikina či celá veselá tepláková souprava. V současné době je v módě dovoleno vše a důležitá je nálada a pohodlí.

Tanec a vlastní pleťová maska

Zní to divně? Vůbec ne. Kulturní vyžití prakticky nemáme a ještě dlouho mít nebudeme, takže proč si doma neudělat domácí diskotéku a pořádně se nevytancovat? Uvidíte, jak radostnou náladu z toho nakonec budete mít.

A to platí i pro vlastní pleťovou masku. Nemusíte si ji hned běžet koupit do drogerie, ale můžete si ji vyrobit doma a něco tak pro sebe udělat. V misce smíchejte lžíci přírodního jogurtu, pár kapek citronové šťávy a lžičku kvalitního medu. Poté si masku naneste na obličej a na 15 minut si pohodlně lehněte.

Jezte, na co máte chuť

Kdy jindy, když ne teď. Možná totiž běžně omezujete svůj jídelníček, protože se snažíte zhubnout mebo si udržet svoji váhu. V těchto těžkých časech, kdy nemáme moc jiných radostí, je čas tato obvyklá omezení zrušit. Zkrátka jezte, co chcete, neexistuje nic jako vina za dobré jídlo a radost z toho, že jste si pochutnali na něčem, čemu se běžně třeba vyhýbáte.

Starodávná tradice, která funguje dodnes

Jedním z oblíbených tipů na péči o sebe sama je staroindická tradice olejování vlasů.  Kromě neuvěřitelných výhod olejování vlasů přináší tato procedura také skvělé pocity. Zahřejte malé množství oleje v misce (směs alma, ricinového a mandlového oleje) a poté jím jemně protřete suché vlasy a vmasírujte jej do pokožky hlavy a konečků vlasů. Užijete si příjemnou masáž a ještě krásně ošetříte svoje vlasy. Můžete je dokonce nechat naolejované přes noc a umýt až ráno.

Žádné lázně, žádný problém

Abhyanga je druh masáže prováděné teplým olejem, jako je jojobový nebo olej ze sladkých mandlí. Začněte hlavou. Naneste olej na kořínky vlasů a masírujte do pokožky hlavy, nezapomeňte si také olejem namasírovat i uši. Dále můžete pokračovat masáží rukou a hrudníku. Poté si naneste olej na břicho krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček a pak přejděte na nohy.

Věnujte zvláštní pozornost loktům a kolenům, tyto oblasti mají tendenci mít nejsušší pokožku. Nakonec si promasírujte chodidla. Po masáži zůstaňte naolejované po dobu 15-30 minut, než olej vnikne do pokožky a vyživí ji. Abyste se během této doby nenudily, přehoďte si přes ramena župan, dejte si šálek čaje nebo kávy nebo si přečtěte knihu. Poté se osprchujte bez použití mýdla, abyste dosáhly maximálního účinku. Výsledný pocit se bude podobat tomu, jako byste zrovna prožily den v lázních. Dále čtěte: Peeling je jednou z nejdůležitějších procedur v péči o pleť. Vyrobit si jej můžete snadno doma.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod