Domácí kryoterapie pomůže od oteklých očí. Důležité je vědět, jak správně ji provádět

 Krása 
04. března 2021 09:29 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ledové terapie jsou stále oblíbenější Depositphotos
Nelze popřít, že v dnešní době je k dispozici spousta různých obličejových nástrojů krásy. Od nefritových válečků až po různé LED gadgety. A tento segment se stále zvětšuje především díky tomu, že jsme stále uzavřené doma.

A jaký je nejnovější hit? Terapie ledem, což v překladu znamená použití ledově studených produktů na obličej, konkrétně kolem očí, které pomáhají zvyšovat krevní oběh a snižují otoky. Ale skutečně to funguje a jaké jsou ty nejlepší produkty? Zeptali jsme se odborníků.

Proč máme oteklé oči

Oční chirurg Elizabeth Hawkes vysvětluje: "Oteklé oči se obvykle projevují mírným otokem horního a dolního víčka. Někdy je doprovází svědění očí, slzení a svědění kůže očních víček. Bývají způsobeny řadou faktorů, jako je nedostatek spánku, alergie, ucpání nosu a dehydratace."

Navíc nepomáhá ani věk. "Svaly kolem očí jsou s věkem slabší a nefungují účinně při čerpání lymfy. Spánek v teplé místnosti nebo používání agresivních přípravků kolem očí na noc může také způsobit otoky, stejně jako špatná strava, alkohol nebo kouření, a nakonec únava a čas strávený před obrazovkou," říká Hawkes.

Výhody ledové terapie

"Používání ledových produktů má řadu výhod," říká Hawkes. "Při správném použití mohou minimalizovat zánět a otoky, a to zejména ráno, a také pomáhat lymfodrenáži a tlaku v dutinách a navíc přinášejí pokožce další výhody tím, že snižují zarudnutí a nastartují oběh, což jí dodává požadovanou záři."

Jak dlouho ledovat

Obecně platí, že byste měly ledovou terapii provádět ideálně ráno a ne déle než 15 minut. Poté je nutné pleť ošetřit standardními ranními produkty. Delší ledování by mohlo pleť kolem očí poškodit.

Jaké produkty jsou vhodné

Všechny ženy asi znají klasické chladicí pásky pod oči, které snadno přilepíte na pokožku. Vhodné jsou ale i chladicí oční gelové masky, které prostě budete uchovávat v ledničce nebo mrazáku a budete je tak používat dlouhodobě stále dokola.
Existují ale už i sofistikovanější produkty, přesněji domácí kryopřístroje. Dále čtěte: Trendy letošního roku v péči o pleť podle dermatologů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008