Micelární voda ničí pleť. Vyrobte si šetrné odličovače, které vás zbaví i voděodolného makeupu

 Krása 
13. srpna 2020 08:36 / Šárka Sokolská
  4
📷
5 fotografií v galerii
Voděodolné makeupy bývá často nesnadné odlíčit Depositphotos
Kosmetika, která odolá potu a především vodě, je hitem léta. Ovšem odlíčit ji už bývá poměrně těžké. Zvlášť, pokud máte citlivou pleť. Máme pro vás tipy na přírodní odličovadla, která si snadno vyrobíte doma.

Každá žena chce vypadat dobře nejenom v práci či ve městě, ale také u vody. Aby make-up vydržel, je potřeba sáhnout po voděodolných přípravcích. Jejich hlavní složkou jsou silikony, lycra, syntetické vosky nebo polymery, díky kterým drží a neroztečou se. Ovšem pak to chce sáhnout opravdu po něčem silnějším. A to může být pro ženy s problematickou nebo citlivou pletí problém. Zkuste však využít přípravky, které máte doma. Možná budete překvapeny jejich výsledkem. 

Zázračné oleje

Většina odličovadel určených na voděodolný make-up je na bázi olejů. A právě po nich byste měly sahat i v případě, že se vám nechce utrácet za drahé přípravky. Určitě máte doma klasický olivový či kokosový olej. Ten však může někomu způsobit pupínky. Skvělou práci odvedou i jiné oleje, například ricinový, světlicový, avokádový, slunečnicový či mandlový. Nebojte se experimentovat a oleje různě míchat. 

Jak oleje použít

Odlíčení pomocí olejů je jednoduché. Naberte si trochu do dlaní, lehce jej zahřejte a minutu s ním pak masírujte obličej. Nečistoty se samy začnou rozpouštět. Pak si vezměte na pomoc kosmetický ručník, plátýnko nebo odličovací tampon, namočte jej v teplé vodě, vyždímejte a položte na obličej. Nechejte jej chvíli na pleti odpočívat a pak jemně setřete. Touto metodou se snadno zbavíte i voděodolné řasenky.

Domácí odličovací gel 

Pokud nejste příznivcem olejů, pak si vyrobte domácí odličovací gel. Stačí si sehnat čistý aloe vera gel, přidat k němu stejné množství medu a pár kapek jojobového oleje. Díky těmto látkám získáte účinný odličovač, který je vhodný i pro citlivou nebo problematickou pleť. Hotový odličovač je nutné skladovat v lednici. Pokud vám zbylo trochu aloe vera gelu, můžete jej použít i jako první pomoc při spálenínách od sluníčka. Co ještě dalšího vám pomůže, jsme psali zde.

Domácí odličovací tampony

Chystáte se na dovolenou a nechce se vám tahat spousty kosmetiky? Pak si připravte na cesty domácí vlhčené odličovací tampony. Jsou mnohem šetrnější než klasické odličovací ubrousky a hlavně mnohem levnější. 

Potřebujete

  • dózu s víčkem
  • odličovací tampony
  • 2 lžíce aloe vera gelu
  • 2 lžíce vilínové vody
  • 1 lžičku kastilského mýdla
  • 1 lžičku oleje, který vám vyhovuje
  • ½ lžičky vitaminu E (není nutný)

Postup

Tohle bude raz dva hotové. Jednoduše všechny ingredience nakapejte do sklenice, uzavřete ji a protřepejte, aby se všechny složky spojily. Poté vložte tampony tak, aby všechny dobře nasákly a máte hotovo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod