Meloun můžete jíst i se slupkami. Snižují krevní tlak a mužům pomáhají s erekcí

 Zdraví 
09. srpna 2020 09:57 / Eva Vogelová
  2
📷
5 fotografií v galerii
Melounové slupky se vyplatí jíst při dietě  Depositphotos
Melouny k horkým letním dnům neodmyslitelně patří. Obsahují v průměru 91 procent vody a dokáží skvěle osvěžit. Málokdo však ví, že melounové slupky jsou také poživatelné. A dokonce mají velmi pozitivní účinky na zdraví. Proč nejíst jen dužinu, ale i slupky?

Meloun velmi dobře chutná, je bohatý na vitaminy a minerály. Obsahuje velké množství vitaminu C, draslíku, hořčíku a vlákniny. Prospívá ledvinám, pročišťuje střeva a dokáže předcházet zácpě. V neposlední řadě posiluje i imunitní systém. Jde o superpotravinu, u které nenajdete žádné negativum. Podobně jsou na tom i slupky od melounu, které většinou končí v odpadcích, což je velká chyba. Konzumují se sice hůře než dužina, ale obsahují velmi cenné látky také.

Snížení krevního tlaku

Vysoký krevní tlak se řadí mezi civilizační choroby, který trápí zhruba 15 až 20 procent populace. Vysoký krevní tlak zvyšuje riziko onemocnění srdce, očí či ledvin. Příznak neléčeného vysokého tlaku může být infarkt. Rozhodně byste ho neměli podceňovat.

Existuje několik možností, jak krevní tlak vrátit do normálních hodnot. Jednou z nich je konzumace melounu i se slupkami. Podle vědců slupky obsahují látky, které snižují krevní tlak především u obézních lidí.

Prevence rakoviny prostaty

Melounové slupky jsou bohaté na lykopen. Jde o červené rostlinné barvivo s antioxidačním účinkem. Funguje jako prevence před vznikem nádorových onemocnění. Pomáhá ochraňovat zejména prostatu. Nutno dodat, že pozitivní vliv melounových slupek na prostatu zaniká, pokud jste silnými kuřáky.

Efektivnější hubnutí

Pokud se snažíte zhubnout, rozhodně do svého jídelníčku zařaďte meloun a melounové slupky. Jde o ideální potraviny pro jedince s několika kily navíc. Obsahují totiž citrulin. Jde o aminokyselinu, která napomáhá vylučovat kyselinu mléčnou ze svalů. Tím urychluje jejich regeneraci, takže konzumace melounových slupek je vhodná pro sportovce.

Když budete cvičit a konzumovat melounové slupky, hubnutí vám půjde mnohem snáz. Výzkumy ukazují, že konzumace melounu a jeho slupek vede k menšímu přibývání na váze zhruba o 30 procent. Citrulin navíc dodává energii.

Zvýšení libida u mužů

Muži, kteří mají potíže s erekcí, by měli konzumovat melounové slupky. Předtím, než vyzkoušíte viagru, raději pravidelně jezte slupky z melounu. Obsahují již výše zmíněnou aminokyselinu citrulin, která zvyšuje libido a může pomoci s mírnou poruchou erekce. Melounové slupky fungují podobně jako viagra, ale bez vedlejších účinků. Kromě melounových slupek mají skvělé zdravotní účinky i semínka z melounu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve