Trápí vás celulitida? Připravte si domácí krémy, které skutečně fungují!

 Krása 
27. srpna 2018 08:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Krémy celulitidu mají takřka vždy podobné složení Shutterstock
Přípravků proti celulitidě je spousta a řada z nich stojí nemalé peníze. Co si tak vyrobit vlastní krém, který nejenom funguje, ale nebude vás stát prakticky nic!

Nehezké hrbolky na stehnech či hýždích trápí nejednu ženu, a to jak obézní, tak i štíhlé. Vznikají většinou nesprávným životním stylem. Vliv na to má hormonální antikoncepce, nevyvážená strava, nedostatek pohybu, špatná cirkulace lymfy. Celulitida se objevuje nejenom u obézních ale také štíhlých lidí. Dá se s ní bojovat. V první řadě je třeba změnit jídelníček a zařadit sport, třeba koloběžku, která umí krásně tvarovat nohy. Více jsme o ní psali zde. A jako doplňkovou kůru používejte speciální krémy. Jejich složení bývá vždy podobné. A  základní složky jsou použity i v receptu domácího krému na celulitidu.

Pikantní zábal

Většina krémů obsahuje chilli a právě toto pikantní koření použijeme při přípravě tohoto krému. Chilli totiž umí kůži krásně prokrvit a urychluje štěpení a spalování tuků.

Ingredience

  • běžný hydratační krém
  • lžíci skořice
  • špetku chilli
  • lžičku rozmixovaných mořských řas
  • med

Postup

Krém si dejte do nějaké misky a smíchejte ho se skořicí, chilli a drcenými mořskými řasami. Aby měl lepší hydratační účinky, můžete přidat jednu malou lžičku medu. Směs pečlivě promíchejte a krouživými pohyby naneste na problémové partie. Pokud chcete jeho účinky znásobit, zabalte nohy alespoň na půl hodiny do potravinářské fólie. Zbytky krému pak smyjte.

Jogurtový krém

O jogurtu je známo, že má skvělé hydratační účinky. Oproti tomu skořice zase umí skvěle prohřívat. Spojením těchto dvou ingrediencí tak získáte dalšího pomocníka v boji s celulitidou.

Ingredience

  • velký bílý tučný jogurt
  • pár kapek olivového oleje
  • 5 lžic skořice   

Postup

Jogurt smíchejte se skořicí, zakápněte olejem a promíchejte. Naneste na problematické partie, zabalte do fólie, přikryjte se dekou a nechejte působit 30-40 minut. Zbytky krému umyjte.

Peeling proti celulitidě

Při boji s celulitidou je nutné dělat pravidelný peeling. Zkuste si připravit domácí, který pokožku krásně prokrví a připraví na další proceduru.

Ingredience

  • olivový olej
  • med
  • mletá káva

Postup

Všechny suroviny smíchejte a krouživými pohyby nanášejte na pokožku. Pak masírujte nejméně 5–10 minut, dokud krém neztuhne. Zbytek krému můžete uchovat v lednici. Výsledek se při denním používání dostaví za tři týdny.

Tip na závěr

Jak chilli, tak i skořice nemusí zrovna sedět lidem s velmi citlivou pokožkou. Proto je určitě dobré si před nanášením těchto krémů udělat menší test snášenlivosti. Stačí kousek krému nanést na kůži na nechat působit 30 minut. Mírné pálení je v pořádku. Místo chilli nebo skořice můžete použít mletou kávu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve