Chcete mít krásné a lesklé vlasy? Použijte vodku

 Krása 
18. srpna 2018 12:18 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zkuste pár vychytávek, díky nimž budete mít krásné vlasy Shutterstock
Šampon na vlasy, balzám, maska. Tyto osvědčené kosmetické produkty zná každý. Ale existují i přípravky, které s vlasy nemají prakticky nic společného. Přesto spolehlivě fungují.

Ať už nosíte krátké, dlouhé, mikádo nebo stažené vlasy do culíku, jistě toužíte po lesklých pramenech plných síly a vitality. Přitom stačí kolikrát sáhnout do vlastní spižírny. 

Pepř proti padání

Děsí vás pohled na hřeben plný vlasů pokaždé, když si jím projedete hřívu? Zkuste kajenský pepř. Je to výborná a také cenově dostupná účinná bomba. Toto štiplavé koření podporuje krevní oběh, které umí pěkně povzbudit vlasové folikuly. Stačí pár kapek tinktury vmasírovat ke kořínkům a máte po problémech. Na pozoru by však měly být blondýnky, protože barva pepře může trochu změnit odstín vlasů. Trápí vás nadměrné padání vlasů? Příčin může být několik. Více jsme psali o tomto tématu zde.

Blýskněte se po vodce

Vodka je obvykle součástí míchaných koktejlů, která jim dodá šmrnc. Ale věděli jste, že dodá šmrnc také vlasům? Funguje totiž jako skvělé leštidlo na vlasy. Nezáleží na tom, po jaké značce sáhnete. Bohatě vám stačí malý panák přimíchat do šamponu a ten vmasírovat do vlasů během mytí. Nepoužívejte však vodku v případě, že máte vyrážku nebo podrážděnou pokožkou.

Zkroťte kudrny čepicí

Pokud vás trápí nezkrotné kudrny, vyzkoušejte starou dobrou koupací čepici. Tentokrát ji ale nebudete používat při plavání, ale během spánku. Když ji vydržíte mít na hlavě do rána, vlhkost, která se během spánku v noci vytvoří, zkrotí vaše nepoddajné vlny. Ty pak budou hebké, měkké a rovnější.

Na copy olej

Jestli jste nositelkou rasta copánků, nebo často nosíte copy a míváte problém s jejich rozplétáním, zkuste další fígl. Namočte vlasy na chvíli do olivového oleje. Uvidíte, jak vám půjdou jednotlivé prameny od sebe doslova jako po másle.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008