Vrásky na čele zbytečně přidávají roky. Známe triky, jak se jich docela snadno zbavit

 Krása 
16. července 2018 14:28 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vrásky na čele na kráse nepřidají Shutterstock
Věk sice nikdo nezastaví, ale projevy stárnutí pleti a vznik vrásek můžete přinejmenším eliminovat. Tvář s hladkým čelem vypadá svěže a bezstarostně a opticky vám to hned několik roků ubere. Chce to jen znát ty správné fígle, jak se vrásek na čele úspěšně zbavit.

Ze všeho nejdříve je třeba si uvědomit, proč vlastně na čele vrásky vznikají. Když totiž pochopíte fyziologické mechanismy v pokožce, snáze jim dokážete zabránit nebo je alespoň zpomalit. Vrásky začnete na své pleti vnímat obvykle už kolem třicátého roku věku.

Co způsobuje vrásky na čele

Nadměrné slunění - s přibývajícím věkem je pleť sušší a na sluneční záření reaguje citlivěji. UV paprsky narušují kolagenová vlákna a pokožka tak ztrácí svou pružnost.

Životospráva - bujaré večírky, které trvají až do rána, stres, kouření nebo nedostatečná výživa – to všechno jsou faktory, které se negativně podepisují na stavu pleti a tvorbě vrásek. 

Obličejová mimika - vznik prvních vrásek urychlí i přehnané výrazy tváře. Vrásky na čele nejčastěji způsobuje udivené zvedání obočí nebo mračení. Linky, které při takových výrazech vznikají, se pak často natrvalo vryjí do tváře.

Geny - velký vliv na to, jak rychle se na vašem vzhledu projevuje stárnutí, mají geny.

Jak vráskám na čele předejít

Nejdůležitější je naučit se o vaši pleť řádně pečovat. První projevy stárnutí přicházejí ve chvíli, kdy v těle klesá tvorba antioxidantů. Pokud pleťovou péči s obsahem antioxidantů začnete aplikovat už v mladém věku, můžete tak předejít stárnutí pleti a tvorbě vrásek.

I když už se vám ale nějaké vrásky na čele vytvořily, není důvod k panice. Existují rady, jak vrásky redukovat.

Snažte se svou pleť šetrně čistit. Příliš důkladná očista většinou pleti moc neprospívá - pokožku můžete podráždit a narušíte ochranné tukové vrstvy kůže. Pleť potom ztrácí svou přirozenou vlhkost a je náchylnější k tvorbě vrásek.

Myslete na hydrataci. Čím jste starší, tím snáze se vaše pleť vysušuje. Suchá pokožka dříve podléhá tvorbě vrásek, proto potřebuje hydrataci. Skvělé jsou přípravky obsahující účinné antioxidanty – kyselinu hyaluronovou a koenzym Q10.

Nestresujte se. Právě stres totiž velkou měrou přispívá k tvorbě vrásek na čele. Nejenže se ve špatném rozpoložení mračíte, stresové hormony se navíc podílejí na celkovém stárnutí organismu. Naučte se relaxovat. O různých relaxačních technikách jsme psali například zde.

Domácí recepty na odstranění vrásek

Vyzkoušet můžete také nejrůznější přírodní domácí recepty, které dokáží s vráskami na čele zatočit. Představíme vám alespon tři z nich.

Kokosový olej

Kokosový olej je jeden z nejlepších přírodních prostředků na odstranění čelních vrásek. Dokáže udržet pokožku silnou a vláčnou, což pomáhá prevenci povislé pokožky a vzniku čelních vrásek. Smíchejte vaječné bílky s kokosovým olejem, naneste na obličej a nechte masku zaschnout. Pak vše opláchněte.

Hroznová šťáva

Vrásky z čela můžete odstranit také pomocí hroznové šťávy. Vymačkejte z hroznů šťávu a smíchejte ji s trochou medu. Masku naneste, nechte působit asi 20 minut a pak vše smyjte teplou vodou. Hroznová šťáva pomáhá uzamykat vlhkost a udržujte pokožku hydratovanou. Med je efektivní prostředek k produkci elastinu a kolagenu. Zároveň pomáhá absorbovat a udržovat vláhu.

Banány

Banány pomáhají hydratovat suchou, podrážděnou pokožku, která způsobuje vrásky. Pravidelné používání banánové masky může redukovat i hluboké linie na čele. Rozmačkejte jeden zralý banán a smíchejte ho s jednou čajovou lžičkou medu a pár kapkami citronu. Aplikujte masku na tvář a vrásky na čele. Když je kompletně suchá, umyjte si obličej teplou vodou.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47