Zbavte se strií jednou provždy! Našli jsme návod, který zaručeně funguje

 Krása 
08. července 2018 09:23 / Martina Langová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pajizévky nemusí být celoživotní záležitostí Shutterstock
Nevzhledné jizvičky po těle řeší téměř každá žena. S přibývajícím věkem přibývá i strií a nikde není možné se dočíst zaručený návod, jak se jich konečně zbavit. My jsme ho objevili!

Koluje fáma, že jakmile strie jednou vzniknou, není už možné se jich nikdy zbavit. To je ale velký omyl. Ano, můžete se chlácholit touto větou a k tomu si říkat, že je vlastně mají všichni. Anebo můžete vzít „strie do svých rukou“ a pěkně s nimi zatočit.

Holky i kluci

Nenechejte se však mýlit, že by strie byly ryze holčičí záležitostí. I mužům se na těle s přibývajícím věkem objevují. Jenže jednak se u nich o tomto tématu nehovoří a jednak je jim to zkrátka tak nějak jedno. Navíc většinu pajizévek, jak se striím také jinak říká, schová jejich ochlupení. Toho ženy na těle příliš nemají.

Navíc jsou přes léto zvyklé nosit krátké šaty či šortky, takže jsou strie vidět. Nemluvě o tom, že opálení kůže je ještě zvýrazňuje, takže jsou přes léto na očích mnohem víc než v chladných měsících roku.

Vznik strií

Pajizévky vznikají popraskáním elastických vláken v kůži. Stát se to může v pubertě, kdy rychle vyrosteme. Nebo pak v těhotenství, kdy se nám zase pořádně zvětší břicho. Často strie také vznikají při váhových výkyvech, tedy těch směrem nahoru. Jakmile přibereme, můžeme si být jisti, že na nás strie vykouknou. Nejdříve mají červenou až fialovou barvu. Starší strie jsou bělavé, až stříbrně lesklé. Jak moc kůže popraská, nelze jednoznačně říci, záleží vždy na daném jedinci. Někdo je ke vzniku strií náchylnější více, jiný méně.

Účinná prevence

Aby však pajizévky jen tak nevznikaly, můžeme přeci jen trochu sami ovlivnit. Co se stravy týče, neměl by v ní chybět zinek. Zařaďte do jídelníčku potraviny, které ho ve větší míře obsahují – zejména ořechy, mořské plody a luštěniny. Také bychom měli dostatečně pít. Ovšem hovořit o správné hydrataci těla je snad zbytečné. Správný pitný režim je základ. Pravidelně bychom také svoji kůži měli promazávat. Ideální jsou v tomto směru oleje s přídavkem vitaminu E.

Přičemž nejlepší volbou je ricinový olej, který pokožku důkladně promastí. Pomohou i preparáty a kyselinou hyaluronovou a aloe vera. Nejlepší volbou je pak mastnější krém s výtažkem měsíčku lékařského, který budete obsahovat další výše uvedené suroviny. Pokud jej neseženete v obchodě, pak si jednoduše nakupte všechny ingredience a namíchejte si mazací olej nebo krém (například z bambuckého másla) sami doma.

Odstranění jizev

Experti tvrdí, že zcela se zbavit strií je nemožné. Ovšem existují možnosti, jak na to. Chcete to jen trochu vašeho času a píli. Udělejte si půlroční kúru, při které budete postupovat následovně. Umícháte si čaj, který budete popíjet třikrát denně po dobu jednoho měsíce. Následuje 14 dní pauza a další měsíc budete opět čaj pít.

Takto opakujte až do celkového časového limitu celých šest měsíců. Během této doby si připravíte dva krémy. Jeden na první fázi likvidaci strií, ten druhý na fázi dokončovací. První fáze trvá čtyři měsíce, druhá dva. Po půlroce uvidíte, že většina jizev na těle zmizela. Pokud budete mít pocit, že je nutné kúru ještě jednou zopakovat, naordinujte si tříměsíční pauzu a pak celý postup opakujte.

Čaj pro likvidaci strií

Stejným dílem smíchejte zlatobýl, pampelišku, jedlové jehličí, pýr a přesličku. Jednu polévkovou lžíci směsi zalijte litrem horké vody a nechte vylouhovat. Popíjejte v průběhu celého dne.

Krém I. fáze

  • bambucké máslo
  • měsíček
  • bazalka
  • vitamin E
  • aloe vera
  • 5 kapek éterického oleje kadidlo

Jak na to?

Bambucké máslo rozpusťte a vhoďte do něj měsíček i bazalku. Nechte zcela zchladnout. Druhý den směs zahřejte a přepasírujte. Byliny vyhoďte a bambucké máslo s bylinným výluhem nechte trochu zchladnout. Pak k němu přidejte aloe vera, vitamin E (může být vymačkaná kapsle) a kadidlo. Promíchejte a nechte zchladnout. Promazávejte strie dvakrát denně s tím, že pokožku před aplikací krému zahřejete – například sprchou nebo tlakovou masáží.

Krém II. fáze

  • bambucké máslo
  • kyselina hyaluronová
  • kolonoidní zlato
  • éterické oleje z mandarinky a slaměnky

Jak na to? Rozpusťte bambucké máslo a nechte chvíli zchladnout. Pak přidejte ostatní suroviny a promíchejte. Směsí promazávejte postižená místa dvakrát denně.

Témata: strie, jizvy, krém, čaj, kůže
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47