Jak bojovat proti vráskám, aby neměly šanci? Dodržujte tato pravidla

 Krása 
29. června 2018 10:52 / Martina Langová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dodržujte naše pravidla a budete krásná Depositphotos
S přibývajícím věkem to řeší každá žena. Chceme vypadat lépe, ale čas je neúprosný. Vrásky jsou sice součástí života, ale proč vypadat starší, než se cítíte? Krásná pleť nemusí být pouze vaším snem!

Vrásky od smíchu jsou naprosto přirozené a vypadají i hezky. Časem se však mohou změnit v nepěkný doplněk našeho vzhledu, který nám přidává zbytečné roky navíc. Pokud nechcete skončit v rukou estetického chirurga, přečtěte si naše rady, jak vrásky přeprat. 

1. Nespěte obličejem na polštáři

Stejně jako je pro kadeřníka nejhorší věc, kterou od vás může slyšet, že usínáte s mokrými vlasy. Estetický chirurg doslovat „roste“ z toho, když slyší, jak někdo usíná v poloze na břiše s obličejem vtisknutým do polštáře. Pro váš obličej je to totiž to nejhorší, co mu můžete dopřát.

Obličej se na polštáři zkrabatí a vrásky se prohlubují. Takže se naučte spát raději na zádech nebo na boku. Pokud nechcete mít vrásky, měli byste se to naučit.

2. Hydratace pleti

Obličej nesmí za žádných okolností vyschnout! Pečujte tedy o něj tak, aby se to nestalo. Můžete si pořídit speciální hydratační krémy nebo se přiklonit k přírodním prostředkům. Vyjdou vás levněji a často jsou i efektivnější. Mez ty nejlepší patří bezesporu aloe vera, močovina (urea), glycerin, fucogel či kyselina hyaluronová. Pokud použijete na pleť jen oleje, popřípadě olejové produkty, je dobré před jejich aplikací obličej nastříkat například květinovou vodou. Oleje na tělo by se měly aplikovat na ještě vlhkou pokožku, což nám zaručí dostatečnou hydrataci. S hydratací pleti je vhodné začít už okolo 25 let věku.

3. Krémy pro oči

Oční okolí vyžaduje jinou péči než zbytek obličeje nebo dekolt. Kupte si na něj speciální krém nebo fluid, kterým si jej budete natírat ráno a večer. Aplikujte jej vždy jemným poklepáváním.

4. Dostatečný pitný režim

Důležité je také dodržovat dostatečný pitný režim. V závislosti na váze, věku a životním stylu ztrácíme denně průměrně 2,5 až 3 litry vody. Nemluvíme tak jen o vylučování trávicím traktem, ale i o pocení či dýchání. Část samozřejmě znovu přijmeme prostřednictvím jídla a zbytek je potřeba pro udržení rovnováhy doplnit pitným režimem. V případě zvýšené fyzické aktivity nebo vysokých teplot je potřeba ještě přidat.

5. Žádné kouření a spousta vitaminů

Že bychom měli omezit kouření, je snad každému jasné. Jednoznačně a prokazatelně přispívá ke stárnutí pokožky. Co se týče vitaminů, měli bychom doplňovat zejména vitaminy A, C a E. Ideálně ve stravě, po doplňcích sáhněte až v případě, že máte skutečně prokazatelný deficit.

6. Sluneční brýle

Nejde jen o módní doplněk, ale v létě i o nutnou součást výbavy, pokud nechceme mít nevzhledné vrásky. Sluneční brýle chrání před slunečními paprsky a zabraňují mžourání do sluníčka, které prohlubuje mimické vrásky. A ty mít rozhodně nemusíte.

7. Arganový olej

Bývá nazývám „marockým zlatem“, jelikož jeho síly využívaly starověké marocké kmeny. Arganový olej obsahuje vysoké množství vitaminu E, pečuje o naši kůži, aby vypadala stále mladě a byla pružná, při vnitřním i vnějším použití ji vyživuje do hloubky a regeneruje. Je silným antioxidantem, neutralizuje volné radikály a tudíž napomáhá v boji proti buněčnému stárnutí. Pomáhá léčit jizvy i popáleniny. Obnovuje ochranný film kůže, posiluje křehké nehty a dodává lesk mdlým, třepivým a suchým vlasům.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod