Jaký vybrat správný odstín make-upu? Triky, jak to rychle zjistit

 Krása 
18. června 2018 08:06 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Podtón pleti je daný již od narození a nemění se Internet
Také neustále saháte po špatném odstínu make-upu a nemůžete zjistit, jaký je váš podtón pleti? Máme pro vás pár triků, díky nimž ho rychle zjistíte.

Podtón pleti máte daný od narození. Nemění se ani s věkem a ani v případě, kdy jste opálení. Jde o zbarvení, které máte pod kůží. Celkem rozeznáváme tři typy podtónů. Studený, teplý a neutrální. A i když se můžete pohybovat na určitém rozhraní, vždy by měl jeden z nich převažovat.

Stříbrná nebo zlatá

Možností, kterými lze podtón pleti určit, je hned několik. K těm nejčastějším patří přikládání stříbrného nebo zlatého předmětu k obličeji. Může to být kousek látky nebo i šperky. Stříbrná barva sluší spíše ženám se studeným podtónem, zlatá naopak těm, které mají teplý podtón. Ale existují i další způsoby.

Modrá a oranžová

Zkuste se doma prohrabat vaší sbírkou očních stínů a najděte si oranžový a modrý. Dbejte na to, aby oba stíny byly matné, bez jakýkoliv třpytek. Test provádějte na denním světle, ale vyhněte se přímému slunci. Pleť odličte a nechte ji alespoň 15 minut odpočinout, aby se zklidnila. Vlasy si stáhněte z čela. Na jedno líčko si aplikujte modrý odstín a na druhé oranžový. Ta barva, která bude reprezentovat podtón vaší pleti, s ní bude nádherně splývat, bude se k ní hodit a krásně ji doplňovat. Naopak druhá barva vás doslova bude bít do očí, bude kontrastní, divoká a rušivá. Pokud vás ani jedna z barev neruší a obě barvy vám přidávají na kráse, budete mít pravděpodobně neutrální podtón. Stále si nejste jistá? Tak zkuste ještě jednu metodu.

Prozradí žilky

Stoupněte si na denní světlo a pozorujte své žilky na zápěstí. Pokud mají modrou nebo fialovou barvu a vaše pleť má růžový, červený nebo modrý nádech, máte studený podtón pleti. Jsou vaše žilky lehce zelené nebo olivové? Pak jste nositelkou teplého podtónu a bude vám více slušet zlato než stříbro. I vaše pleť bude mít na denním světle spíše žlutý nádech. V případě neutrálního podtónu pleti mají žilky na zápěstí modrozelenou barvu a pleť nemá ani růžový, červený, modrý nebo žlutý, zlatý, broskvový nádech. Pleť je na slunci spíše lehce do zelena. Teď už bude pro vás výběr správného make-upu hračka. Nezapomeňte však, že je důležité jej dobré nanést. O tomto tématu jsme více psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47