Vrásky kolem očí dělají ženu zbytečně starší. Vliv na ně má i poloha, ve které spíte

 Krása 
11. března 2020 11:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oční okolí je ke vzniku vrásek velmi náchylné Internet
Vrásky kolem očí se objevují u mužů i žen, ale více trápí něžné pohlaví. V okolí očí má člověk mnoho mimických svalů, navíc je zde pokožka velmi jemná, i proto je toto místo ke vzniku vrásek náchylné. Poradíme, jak jejich vznik eliminovat.

Ať už se vám na tváři udělají vrásky od smíchu nebo od mračení, vždy vám přidají pár let navíc. Nevyhne se jim nikdo, ale můžete jejich vznik alespoň oddálit. Podle odborníků by lidé měli o pleť v oblasti očí důsledněji pečovat od přibližně 30 let.

Poloha při spaní

Vznik vrásek kolem očí dokáže ovlivnit i poloha, ve které spíte. Pleti absolutně nesvědčí, pokud spíte na břiše nebo na boku. V obou polohách tlačíte obličej do polštáře a podporujete tak vznik vrásek nejen v obličeji, ale i dekoltu. O tom, že máte tvář nepřirozeně nakrabatělou, ani nemluvě. Nejépe proto uděláte, když si navyknete spát na zádech.

Vhodný krém i make-up

Na péči o citlivé a jemné oční okolí používejte kvalitní kosmetické přípravky, které jsou určeny speciálně pro tuto oblast. Pozornost však věnujte i výběru make-upu a jeho nanášení, protože mnoho vrstev make-upu vizuálně prohlubuje vrásky kolem očí. Ideální jsou kvalitní hydratační make-upy nanášené v tenkých vrstvách. I korektory vybírejte raději tekuté a kolem očí se vyhýbejte pudru.

Sluneční brýle

Sluneční brýle je dobré nosit nejen v létě, ale i v zimě. Kromě toho, že tím chráníte svůj zrak, zároveň zabráníte mžourání do slunce, které výrazně prohlubuje mimické vrásky.

Nezbytná hydratace

Hydratace je pro pleť naprosto zásadní. Naučte se používat krémy s kyselinou hyaluronovou. Tako látka umí vázat vodu a výtečně pleť hydratuje. O tom, kdy je nejlepší kyselinu hyaluronovou pleti dopřát, jsme psali zde. Vhodné jsou i přípravky s obsahem peptidů a vitaminů C a K. Hydratujte ale i vnitřně tím, že budete dodržovat pitný režim. Popíjejte hlavně čistou vodu nebo bylinné čaje.

Dostatečný spánek

Kvalitní a dlouhý spánek mnozí podceňují, ale i to má přitom na vznik vrásek kolem očí velký vliv. Pokožka totiž nejlépe regeneruje právě v noci, a když jí tento čas zkrátíte, bude se mnohem hůře vyrovnávat se všemi negativními vlivy zvnějšku i se samotným procesem stárnutí.

Jemné zacházení

Ke své pokožce byste měli být za všech okolností jemní a pro péči o citlivé oční okolí to platí dvojnásob. Při odličování nedrhněte oční okolí silou a používejte přípravky určené k odličování očí. Navíc dbejte i na vybírání jemných odličovacích tamponků. Ty mohou být například napuštěny olejíčkem apod. Stejně jemně zacházejte s touto oblastí i při nanášení pleťového krému. Pomocí špiček prstů ho jemně vklepávejte, pleť nijak nevytahujte. Pleť vám za vaše jemné zacházení poděkuje tím, že bude vypadat lépe a mladistvěji.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47