Chcete mít krásnou pleť? Nedělejte tyhle chyby

 Krása 
16. července 2018 09:41 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
O obličej je nutné důkladně pečovat Shutterstock
Každá žena chce být krásná, to je jisté. Ovšem málokterá má od přírody do vínku dáno být nádherná bez každodenní práce na sobě. Přestaňte dělat tyhle chyby a omládnete.

Večer se neodličujeme, mažeme na sebe krémy plné chemie a jen málokdy si dopřejeme hloubkové čištění. A pak se divíme, že nemáme pleť takovou, jakou bychom si přály. Zkuste s tím ode dneška něco udělat.

Žádné výmluvy

Nejčastější chybou, kterou české ženy dělají, je nedostatek času na sebe. Tedy přesněji řečeno – nedostatek času na vlastní pleť. Zní to divně, ale opravdu nejsme schopné najít si ani chvilku na to, abychom pečovaly o svoji kůži. Přitom by to mělo být jednou z našich hlavních denních činností. Tedy pokud chceme vypadat k světu.

Ráno bychom měly obličej vyčistit mycí emulzí a následně natřít krémem vhodným pro naši pleť. Večer je pak nutné minimálně odlíčení a opět nanesení toho správného krému. Zapomínat bychom neměly ani na speciální krém kolem očí. Rozhodně ho nepodceňujte. Ve vyšším věku budete vděčné, že jste jej používaly. Kruhy ani vrásky pod očima se vám při pravidelné důkladné péči jistě neobjeví.

Voda s mýdlem patří na ruce

Zapomeňte na to, že byste se večer odličovaly obyčejnou kohoutkovou vodou a hydroxidovým mýdlem. Pokud tedy netoužíte mít na troud vyschlou pleť. Ideální je micelární voda nebo jiný šetrný čistič pro pleť. Vyzkoušet můžete i nejrůznější pleťová mléka nebo odličovací vody. Na suchou pleť vám mohou pomoci i některé rostliny.

Pozor však na to, aby produkty nebyly zbytečně plné chemických látek. Kupujte výhradně kvalitní kosmetiku, která vám zaručí, že pleti neublíží. Vhodné jsou i mycí emulze s AHA kyselinami. Ty totiž dokáží rozpustit všechny nečistoty, jež se na pleti zachytí. Obličej tak nejen odlíčíte, ale i důkladně vyčistíte, protože tyto kyseliny bývají součástí hloubkových čisticích kúr a masek.

Krém na ruce je i na obličej

Mýtus, který zakořenil možná v době, kdy na trhu existoval jediný krém, který se používal na všechno. Na nohy, ruce i obličej. Opravdu si chcete na obličej mazat něco, co je určeno pro nohy nebo ruce? Čistá a krásná pleť by měla být vaším prvotním zájmem.

Sáhněte tedy po krému, který je určen výhradně pro vaši pleť a udělá jí dobře. Nejvhodnější jsou hydratační krémy, které v pleti uzamykají vlhkost a nehrozí vám tedy předčasná tvorba vrásek. Jste-li starší, pak používejte anti-aging krémy určené přímo pro váš věk. Fungují krémy s kyselinou hyaluronovou, kolonoidním stříbrem nebo dokonce zlatem.

Nekupujte levné věci

Buď si můžete koupit nekvalitní produkt za pár korun, se kterým stejně nebudete spokojené a za čas ho vyhodíte. Anebo do sebe investujete něco víc a budete nadšené. Pravda, ne vždy platí přímá úměra – co je dražší, je lepší. Ale u kosmetiky to tak je téměř ve všech případech. Kupte si raději dražší krém ve specializované prodejně či přímo od kosmetičky. Levné krémy v drogeriích nechte těm, co si na obličej chtějí mazat krémy na ruce a nohy.

Střídání značek?

Zvyknete-li svůj obličej na nějaký produkt, a jste-li s ním spokojené, pak nic neměňte. Každý výrobce má jiné složení svého výrobku. A ani na první pohled vypadající totožný produkt s jiným logem by vám nemusel pasovat. Jakmile najdete svého favorita, zůstaňte u něj.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod