Každá druhá žena si špatně holí nohy. Víme, jak je to správně

 Krása 
27. července 2018 09:25 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Řadu žen trápí suché, zarudlé nohy s pupínky Internet
Suchá kůže, zarudnutí, zarůstající chloupky. Tyto problémy trápí po holení prakticky každou druhou ženu. Jestli i vy k nim patříte, pak děláte něco špatně. Udělejte tomu přítrž. Poradíme vám, jak.

Asi není ženy, která by si neholila nohy. Sice se tato činnost může zdát jako banální věc, ale pokud je provedena špatně, může zanechat na pokožce nepříjemné stopy. A jistě jste už zaznamenala, že někdy vydrží nohy hladké dva dny, zatímco jindy máte už za pár hodin pocit, že chloupky rostou téměř před očima. Jak se tedy běžnou žiletkou co nejlépe oholit?

Z holení rituál

Velmi často si ženy holí nohy během sprchování. Je to totiž nejrychlejší. Ale zkuste si z toho udělat takový malý rituál. Vydržte ve sprše nebo ve vaně alespoň patnáct minut. Díky tomu chloupky změknou a otevřou se jejich folikuly. Nohy pak jdou oholit mnohem snadněji a také důkladněji, tedy až u samého kořínku. A výsledkem je, že nohy vydrží déle hladké.

Ráno nebo večer?

Pokud nevíte, odpovíme vám na tuto otázku sami. Večer. Po večerním holení bude ve skutečnosti ještě hladší. Kůže kolem chloupků se během noci zacelí a tím i eliminujete možné zarudnutí a podráždění.

Správné holítko

Základem hladkých nohou je správné holítko. A tady se šetření příliš nevyplatí. Pokud to není vyloženě nutné, vyhýbejte se jednorázovým žiletkám. Ty totiž většinou mají jen jeden břit, ovšem čtyři nebo pět břitů vás zbaví chloupků mnohem spolehlivěji a šetrněji. Stejně tak si nepůjčujte žiletku, kterou si váš partner holí vousy. Jednak nevíte, jak dlouho ji partner používá, takže se snadno můžete pořezat, a také to není zrovna hygienické. Holítka rovněž nezapomínejte každé dva měsíce měnit. Tupá žiletka velmi dráždí pokožku, dochází pak k většímu vysušování a začervenání.

Bez pěny ani ránu

Nejhorší, co svým nohám můžete udělat, je to, že je oholíte na sucho. Tím totiž riskujete, že další den bude vaše kůže podrážděná, vysušená, mohou se vám na ní objevit červené pupínky a v závěru zarostlé chloupky. Při holení tedy používejte pěnu nebo gel na holení. Rozhodně nehledejte náhražku v podobě mýdla. Když nemáte jinou možnost, raději použijte vlasový kondicionér.

Špatný směr

Jestli patříte k ženám, které mají tendenci holit se proti směru růstu chloupků, děláte špatně. Ideální přitom je postupovat nejprve po směru. V případě, že máte hodně citlivou kůži, na protisměr úplně zapomeňte.

Boj proti zarůstání

Jestli vás trápí zarůstání chloupků, pak si den před holením udělejte důkladný peeling, abyste se zbavili odumřelých kožních buněk, do kterých chloupky zarůstají. Holené místo na závěr opláchněte studenou vodou, která stáhne póry kůže. Nohy pak osušte jemným ručníkem a použijte zklidňující přípravky. Pokud nic podobného právě nemáte po ruce, neuděláte chybu ani s běžným tělovým mlékem nebo kakaovým máslem. Trápí vás zarudnutá kůže po depilaci? I na to máme řešení. Více o tomto tématu jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47