Máte zničené vlasy? Detoxikujte je pomocí jednoduché vychytávky

 Krása 
05. srpna 2018 13:18 / Šárka Sokolská
  3
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy dostávají v létě zabrat a potřebují ozdravnou kůru Shutterstock
Peeling na vlasy? Že vám to zní divně? Ale ano. Tato vychytávka pro vaše vlasy skutečně existuje. A vaše pokožka hlavy ji bude milovat. Po létu nebo zimě. Nejenom vaše vlasy, ale i jejich pokožka potřebuje pořádnou ozdravnou kůru ve formě peelingu.

Ten pomůže odstranit z vlasů nečistoty, odumřelé buňky, lupy a napomáhá i k odstranění přebytečného mazu. Peeling kromě toho slouží i k podpoře mikrocirkulace. Díky peelingu se pokožka zbaví všeho, co ji dusí, a je očištěná, okysličená a energizovaná.  

Vhodný pro všechny

Vlasový peeling se hodí pro všechny, co mají zdravou pokožku hlavy. Mohou je použít i ti, kteří mají problém se snadno se mastícími vlasy, nebo je trápí lupy či mají vlasy unavené a bez života. Procedura je rovněž vhodná, pokud vás svědí pokožka hlavy. Peeling se nedoporučuje pro ty, co mají čerstvě nabarvené vlasy, protože tím riskují vymytí barvy.

Klidně každý týden

Dopřávejte si proceduru tak často, jak ji budete potřebovat, maximálně však dvakrát do týdne. Peeling se nanáší pěšinku po pěšince na mokré vlasy, pak se několik minut pokožka jemně masíruje a nakonec se vymyje vlažnou vodou. Teprve potom se používá šampon. 

Vlasy jak znovuzrozené

Po peelingu je vlasová pokožka krásně okysličená, podporuje „odlepení“ vlasů od hlavy. Díky tomu získávají vlasy na objemu, dynamice a lesku. Navíc mnohem lépe pak reagují na další péči, jako jsou masky, šampony atd.

Domácí peeling

Peelingový produkt si můžete zakoupit prakticky už v každé drogerii. Ale můžete si jej připravit i doma stejně jako šampon, o kterém jsme psali zde. Tím pádem se určitě vyhněte cukru, protože u těchto přípravků je důležité, aby se na vlasy nelepily. Jednou z možností je rostlinný olej s jemnou solí. Nebo zkuste smíchat polévkovou lžíci jedlé sody, k tomu lžíci soli a tři polévkové lžíce kondicionéru. Po masáži produkt dobře vymyjte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve