Olivový olej vyživuje a regeneruje pokožku. Je výborný i při odličování

 Krása 
18. února 2020 11:50 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Olivový olej vyživuje a regeneruje pokožku  Depositphotos
Olivový olej nepatří pouze do kuchyně, je hojně využívaný i v kosmetice. Obsahuje velké množství vitaminu A a E, železa, vápníku a antioxidantů. Dokáže zklidnit podrážděnou pokožku a regenerovat ji. Zjistěte, jak olivový olej v péči o tělo využít.

Olivový olej má blahodárné účinky na lidské tělo. Udrží vaši pleť jemnou a pružnou. Nemusíte si pořizovat kosmetické přípravky s olivovým olejem, bude vám totiž bohatě stačit samotný olivový olej, který je dokáže hravě nahradit.

Odlíčení make-upu

Pokud vám došel odličovač, nový si už pořizovat nemusíte. Bude vám totiž stačit olivový olej. Připravte si vatový tampón. Nejprve ho namočte do vlažné vody, vyždímejte z něj veškerou vodu a následně na něj kápněte několik kapek olivového oleje. Nakonec si s ním můžete jemně bez velkého tlaku odlíčit make-up.  

Peeling celého těla

Toužíte po hebké pokožce? Udělejte si vlastní peeling z olivového oleje. Budete k tomu potřebovat čtyři polévkové lžíce olivového oleje, tři polévkové lžíce třtinového cukru a trochu šťávy z citronu. Všechny ingredience důkladně promíchejte a peeling si vmasírujte do pokožky. Nakonec si celé tělo opláchněte a už po prvním použití by vaše pokožka měla být jemná.

Tělový krém

Olivový olej hravě nahradí regenerační tělový krém. Postup, jak na to, je velmi jednoduchý. Stačí, abyste si ponořili své ruce do vody a následně si je potřeli olivovým olejem. Nakonec ho naneste na pokožku celého těla. Bude účinkovat podobně jako klasický krém. Pokožka bude díky němu vyživená a regenerovaná.

Čištění pleti

S olivovým olejem můžete každý den bojovat proti nevzhledným pórům. Budete k tomu však ještě potřebovat šťávu z citronu. Připravte si polévkovou lžíci olivového oleje, který smíchejte s trochou vymačkané šťávy z citronu.

Směs si krouživými pohyby vmasírujte do pokožky a nakonec ji opláchněte. Tuto čisticí proceduru můžete praktikovat jednou až dvakrát denně. Péče o pleť je důležitá zejména v zimním období. Zjistěte, zda v ní nechybujete.

Řasy

K tomu, aby byly řasy zdravé a často nevypadávaly, potřebují vhodnou výživu. Tu vám zaručí olivový olej. Stačí, když si na prst nanesete několik kapek a protřete si s olivovým olejem řasy. Buďte však opatrní, aby se vám nedostal do očí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod