Pozor na časté chyby v péči o pleť v zimním období

 Krása 
13. února 2020 11:21 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pleť potřebuje v zimě hodně hydratovat Depositphotos
Teplotní změny pleti příliš nesvědčí. V zimním období je potřeba se o pokožku starat trochu jinak než v jiných ročních obdobích. Někteří dělají v péči o pleť v zimě chyby, které se mohou na pokožce negativně projevit. Patříte mezi ně?

Nízké teploty, déšť a větší množství smogu pokožka nesnáší dobře. Pokud jste zvyklí se o ni starat, ale stejně jako ve všech ročních obdobích, děláte chybu. Pokožka v zimě potřebuje trochu odlišnou péči. Zjistěte, zda byste neměli dělat něco jinak.

Nedostatek hydratace

Někteří si myslí, že voda, kterou hydratační krémy obsahují, může při nižších teplotách v pokožce zamrzat. Následkem toho se raději krémy nenatírají, nebo pouze minimálně. Jde o pouhý mýtus, nemusíte se bát, že by vám voda v pleti zamrzla a následně v ní popraskala. V zimě potřebuje pokožka hodně hydratovat, nebo se rychle vysuší.

Nevhodný výběr krému

V zimě je potřeba používat hydratační krém s emulzní formou. Pokud používáte v zimě stejné hydratační krémy jako ve zbytku roku, děláte chybu. Vhodné na zimu jsou zejména krémy s vyšším podílem tukových látek. Pořiďte si tedy přípravky s obsahem rostlinného oleje. Krémy pro použití v zimě by rozhodně měly mít i velké množství antioxidantů, které chrání pokožku před smogem. Toho je v zimním období totiž nejvíce.

Zanedbáváte rty

Nenést na rty rtěnku či lesk opravdu nestačí. Rty patří mezi nejcitlivější část na těle. V nízkých teplotách velmi rychle popraskají. Kůže na rtech je velmi tenká a nemá žádné mazové žlázy, takže se nedokáže sama v zimě ochránit. Možná si rty nenatíráte v žádném ročním období. V zimě byste však po pomádě na rty sáhnout měli. Natírejte se s ní i několikrát denně.

Nechráníte se před sluncem

V zimě příliš slunečních paprsků neuvidíme, když však vysvitnou, jsou téměř stejně silné jako ty letní. Z toho důvodu byste měli mít krémy alespoň s nízkým ochranným faktorem. Pokud se chystáte na hory, nepodceňte situaci a přibalte si do tašky klasický opalovací krém. Mohli byste se totiž snadno spálit, což způsobí předčasné stárnutí pleti. O tom, jak bojovat s vysušenou pokožkou, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47