Jak si odstranit drobné kožní výrůstky

 Krása 
03. února 2020 08:58 / Eva Vogelová
  7
📷
4 fotografie v galerii
Kožní výrůstky mají různé tvary Depositphotos
Udělaly se vám na těle kožní výrůstky? Nemusíte se bát, není to nic nebezpečného. Jde spíše o estetický problém. Pokud nechcete navštívit odborníka, můžete si kožní výrůstky odstranit i sami. Zjistěte, jak na to.

Kožní výrůstky se často objevují na krku, ramenou a někdy i obličeji. Tvarem nejsou jednotné. Některé jsou kulaté, oválné či jinak asymetrické, jiné zase vrásčité a hladké. Častěji se dělají lidem s přibývajícím věkem. Mohou se objevit více u těhotných žen či diabetiků. Kožní výrůstky se skládají z kolagenu a krevních cév. Můžete si je nechat odstranit chirurgicky, nebo to zkusit sami doma. Volba je na vás. Přinášíme vám tipy, jak se kožních výrůstků zbavit svépomocí.

Jablečný ocet

Odstraňování kožních výrůstků s pomocí jablečného octu je bezpečné. Pokud však máte citlivou pokožku, může z něj být trochu podrážděná. Kyselina octová dokáže v kožních výrůstcích rozložit přebytečné buňky. Díky tomu se zmenší či rovnou odpadnou.

Nejprve si místo s kožním výrůstkem vydezinfikujte. Následně si vezměte vatový tamponek, na který jablečný ocet nalijete. Přiložte ho na dané místo a zalepte třeba náplastí. Nechte ocet působit několik hodin a nakonec si pokožku opláchněte vodou. Tento proces opakujte každý den, dokud se kožního výrůstku nezbavíte.

Zubní nit

Kožní výrůstky odstraníte velmi jednoduše se zubní nití. Udělejte kolem výrůstků pevný uzel. Díky tomu se tam přeruší krevní oběh. Následně kožní výrůstek změní barvu a nakonec sám odpadne. Trvá to však několik dní. Místo musíte pravidelně přelepovat náplastí, aby se vám tam nedostala infekce.

Jód

Jód má doma téměř každý. Pokud ho zrovna postrádáte, v lékárně ho jistě seženete. Nalijte malé množství jódu na vatový tampon a přiložte na pokožku. Zalepte ho třeba náplastí či skryjte obvazem a několik hodin nechte působit.

Místo okolo výrůstku byste měli potřít kokosovým olejem. Jód by vám mohl podráždit pokožku. Jód totiž rozkládá kožní buňky. Díky tomu však výrůstek odpadne. Tento proces s jódem opakujte denně.

Tea Tree Oil

Olej z čajovníku dokáže kožní výrůstky vysušit a ty následně upadnou. Dané místo vydezinfikujte a nakapejte na něj malé množství kapek oleje. Poté nechejte olej pouze uschnout. Tento proces opakujte zhruba třikrát denně, a to do té doby, než kožní výrůstek sám odpadne. Dále čtěte: Trpíte velkým stresem či úzkostmi? Vyzkoušejte přírodní antidepresiva.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008