V boji proti úzkostem a stresu vám pomohou přírodní antidepresiva

 Zdraví 
26. ledna 2020 13:26 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Šafrán napomáhá v mozku doplňovat serotonin  Depositphotos
Stres a úzkosti nejsou v dnešním uspěchaném světě nic výjimečného. Dlouhodobé psychické potíže se negativně odrazí na kvalitě každodenního života. Někteří lidé si chodí k lékařům pro antidepresiva. Pokud o tom také přemýšlíte, zkuste nejprve přírodní léky, které by vám v boji se stresem a úzkostmi mohly pomoci.

Dlouhodobé prožívání stresu a úzkostí zanechává negativní následky na každém člověku. Někdy je braní antidepresiv nevyhnutelné, ale v některých případech ano. Existují různé potraviny, které dokáží doplňovat serotonin a dopamin.

Když máte těchto látek nedostatek, projeví se to na vašich náladách, začnete mít pocity smutku či dokonce úzkosti či deprese. Pokud jsou vám tyto stavy poměrně dobře známé, vyzkoušejte následující rostliny, po kterých by se vám mohlo ulevit.

Chmel  

Chmel je základní surovinou pro výrobu piva a řadí se mezi přírodní anxiolytika. Tím vám neradíme, abyste pili každý den pivo. Občasným pitím piva si patrně neublížíte, ale pomůže vám více chmel bez přísad. Vylouhujte si jej v horké vodě a pokud trpíte stresem či úzkostmi každý den, můžete pít odvar z chmelu třeba dvakrát denně. Kromě psychických potíží pomáhá i ženám, které prožívají menopauzu.

Kozlík lékařský

Kozlík lékařský je velmi stará bylina, která se používá k léčbě depresí, stresu a úzkostí už od nepaměti. Udělejte si z něj odvar a pijte vždy, když se cítíte špatně. Kozlík lékařský má sedativní účinky, takže vás uklidní. Pomůže vám i s nespavostí.

Kozlík lékařský má poměrně silné účinky a mohlo by se vám udělat zle v kombinaci s různými léky. Předtím, než tuto bylinu začnete pravidelně užívat, poraďte se se svým lékařem, zda je pro vás vhodná.

Šafrán

Šafrán je účinný lék na deprese, používali jej už staří Peršané. Zvyšuje hladinu serotoninu. Udělejte si z něj čaj. Když jej budete pít pravidelně každý den, nástup účinku bude poměrně rychlý. Pokud máte velké stresy v práci a nijak vás neovlivní, když se při ní napijete zklidňujícího odvaru, můžete si jej nosit s sebou.

Lípa srdčitá

Lípa je známý lék proti úzkostem. Z lípy si udělejte čaj. Uklidní vás a bude se vám po něm dobře usínat. Pokud zjistíte, že vám vyhovuje, pijte odvar z lípy každý den a váš celkový psychický stav by se měl alespoň trochu zlepšit. O tom, jak si usnadnit hubnutí s pomocí bylin, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47