I o tetování se musí pečovat, aby rychle nevybledlo

 Krása 
21. ledna 2020 15:38 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tetování bez péče rychle bledne Depositphotos
Tetování je už dávno velmi módní záležitostí. Někdo si pořídí jedno či dvě malá tetování, která mají nějaký důležitý skrytý význam, jiní neváhají potetovat postupně celé tělo. O tetování je ale nutné se starat, jinak rychle vybledne a bude se muset opravovat.

Pokud se teprve do tetovacího salónu chystáte, tak vězte, že tetování vám stejně jednou vybledne, tento okamžik ale můžete správnou péčí velmi oddálit. Takže o své tetování se vlastně začněte starat ještě před návštěvou tatéra.

Než se vydáte do tetovacího salónu, osprchujte a důkladně vyčistěte místo, na které se necháte tetovat. Odstraníte tím odumřelé šupinky kůže. Pokožku po umytí ale nenatírejte krémem. Pokud se jedná o partie těla, která holíte, nechte to tentokrát na vašem tatérovi. Ten nejlépe ví, jak je potřeba postupovat a ochlupení vás případně zbaví těsně před tetováním.

Péče po tetování

Tu nejdůležitější péči dostanete hned po tetování ještě v salónu. Tetování je totiž vlastně otevřenou ranou, která potřebuje profesionální ošetření. Tatér by vám měl tetované místo zabalit do fólie, kterou byste měli na místě nechat minimálně přes celou noc, popřípadě se řídit pokyny tatéra.

Poté, co fólii sundáte, můžete pokožku opatrně umýt mýdlem s pH neutrálním a vlažnou vodou. Rozhodně nesmíte používat parfemované sprchové gely a mycí houby nebo žínky. Tetované místo opatrně usušte čistým ručníkem, ale nedřete. Chvilku počkejte, než začnete nanášet hojivou mast.

Tento proces byste měli opakovat alespoň dvakrát až třikrát týdně po dobu několika dní. Rozhodně s čerstvým tetováním nechoďte do bazénu, nebo ještě hůř třeba do sauny. Stejně tak doma nepolehávejte ve vaně a pokud se necháte tetovat v létě, rozhodně nechoďte na sluníčko. Tatér by vám v salónu měl poskytnout všechny potřebné informace a vše vám vysvětlit. Stejně tak by měl počkat sport, protože vylučovaný pot by mohl hojení tetovaného místa zkomplikovat. Samozřejmě v žádném případě tetování neškrábejte. I když se vám vytvoří svědivé stroupky, počkejte, až samy odpadnou.

Udržovací péče

Když se všechny strupy sloupnou a tetování se zahojí a vy se tak zase vrátíte k vašim běžným aktivitám, začněte pokožku hydratovat klasickým tělovým mlékem. Pokud používáte tělová mléka či oleje pravidelně a rovněž v létě používáte poctivě krémy proti slunci, vydrží vaše tetování hezky čerstvé delší dobu.

Naopak bez pravidelné a dostatečné péče vám tetování vybledne rychleji. Takže pokud si svá tetování chcete zachovat svěží delší čas, pak se v létě skutečně raději vyhýbejte sluníčku. Odpočívejte raději ve stínu a pokud se slunci úplně vyhýbat nechcete, používejte poctivě ochranné krémy. Dále čtěte: Letošní trendy v lakování nehtů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty