Přírodní krém na holení pro muže i ženy si zvládnete vyrobit i sami doma

 Krása 
12. února 2020 14:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne každý snáší chemické přípravky na holení dobře Depositphotos
Najít vhodý přípravek na holení bývá někdy mravenčí práce. Pokud nejste spokojeni s tím, co trh nabízí, nebo jen toužíte po přírodním produktu, vyrobte si krém na holení sami doma. Přípravek je vhodný pro muže i ženy.

Jakmile domácí krém na holení jednou vyzkoušíte, dost možná už žádný jiný nebudete chtít. Krém můžete využít pro sebe, ale klidně jej můžete vyrobit jako dárek pro své blízké. I holit se dá bez zbytečné chemie.

Co budete potřebovat

  • 4 lžíce mandlového oleje
  • 2 lžíce nerafinovaného bambuckého másla
  • 50 ml destilované nebo filtrované vody
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 4 lžíce olivového mýdla (tekutého nebo nastrouhaného)
  • 100 ml medu (nemusí být)
  • 5 kapek 100% esenciálního oleje

Jak na to

Než se pustíte do práce, pečlivě si omyjte ruce a ideálně vydezinfikujte pracovní desku. Z hlediska hygieny uděláte dobře, když si nasadíte jednorázové rukavice.

Ve vodní lázni ohřejte a smíchejte bambucké máslo a mandlový olej, nechejte zchladit na pokojovou teplotu. Zvlášť si převařte vodu a jakmile trochu vychladne, rozpusťte v ní sodu a olivové mýdlo. Odstavte, přidejte med a promíchejte. Směs vychladlou na pokojovou teplotu dejte do mixéru, přidejte esenciální olej dle svého výběru a mixujte asi dvě minuty. Pak vše uložte na dvě minuty do mrazáku, pak zase dvě minuty šlehejte, znvu dejte na dvě minuty do mrazáku a tento postup opakujte tak dlouho, dokud nebude mít směs konzistenci šlehačky. Hotový krém skladujte v kelímcích na kosmetiku v chladničce maximálně tři týdny.

Domácí přípravek po holení

Pokud chcete, můžete si doma vyrobit i přípravek po holení pro podrážděnou pokožku. Neobsahuje alkohol, takže vás nebude pálit. Budou vám stačit jen dvě věci:

  • 1 sklenice vody
  • 2 čajové lžičky květinové esence z heřmánku

Uvařte vodu a jemně v ní promíchejte heřmánek. Nechte vychladnout, poté přefiltrujte přes kávový filtr a vložte do ledničky. Ponořte do vychlazené směsi bavlněnou látku a nechte ji na podrážděné pokožce asi 10 minut. O nejčastějších chybách, které ženy dělají při holení, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve